RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі не змогли провести благодійний аукціон - ніхто не прийшов

01.06.11

Поділіться з друзями :
В середу, 1 червня, у Житомирі мав відбутися благодійний аукціон, присвячений Дню захисту дітей в рамках проекту «Подаруй дітям свою любов!». Його організатори - Арт-галерея «Акрополь», бізнес-центр «Імперіалъ», обласна молодіжна громадська організація «ХХІ покоління» і художники області. Планувалось виставити 20картин восьми художників.  Покупцямимали стати керівники підприємств, установ і організацій, представники влади. Але все довелось відмінити - ніхто із запрошених просто не прийшов.

Аукціон мав стартувати о 14:30 у виставковому залі бізнес-центру «Імперіалъ» (площа Перемоги, 10, другий поверх). Але ще за півгодинистало зрозуміло, що намічаються певні проблеми - зала лишалась пуста, а оранізатори не могли сказати точно, чи взагалі хтось буде.
На аукціон виставлялись картини Камишного Ю.К., Бутковського М.А., Вербицької М.Г., Супрунчука Ю.С., Богомаза П.Я., Дубініна Ю.О., Пурлієва А.К. і Радіонова С.О. Початкова ціна лоту мала складати 2000 гривень.
Пару хвилин до початку аукціону - взалі порожні стільці.
Коштів від продажу картин палнували перераховати художниками Житомирському обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків.
Віталій Сівко, голова Житомирської обласної молодіжної громадської організації «ХХІ покоління», яка є співорганізаторами акції, розповів трохи про те, як саме було організовано запрошення гостей на аукціон. До 17 травня було здійснено відбір картин художників, які увійшли до каталогу. А впродовж 18-21 травня - власними зусиллями організації розповсюджувалися офіційні листи та кольорові каталоги-запрошення серед: представнків органів влади, обласних партійних осередків, керівників банківських установ, підприємств.Щоправда лишається невідомим, зачий рахунок були виготовлені ці самі кольорові каталоги і чи всі вони в кінці-кінців таки потрапили до адресатів.
У офіційних листах на ім'я кожного запрошеного було зазначено, що захід відбувається в підтримку проекту "Подаруй дітям свою любов!". Про підтвердження участі організатори просили повідомити до кінця травня.
Ведучий аукціону - Володимир Шинкарук – заслужений працівник культури України, відомий поет, прозаїк, композитор, бард-виконавець, член Національної спілки письменників України.




Час початку аукціону - в залі порожні місця. Володимир Шинкарук бере слово, розповідає декілька історій для підняття духу присутніх. В залі сидять організатори і запрошена преса.


Пустий зал організаторів аукціону геть не здивував. Вони були готові і до такого варіанту. Адже в цей день в Житомирі було чимало подій і заходів, присвячених Дню захисту дітей.
Ось що з цього приводу думає Віталій Сівко:

- Те, що аукціон не відбувся - звичайний збіг обставин, адже по суті заходів, присвячених відзначенню Міжнародного Дня захисту дітей, і в місті, і по області проводилося досить багато. А так, як до участі у благодійному аукціоні були запрошені представники органів влади, керівники підприємств, установ і організацій, ми розуміємо, що кожний був зайнятий в інших не менш важливих соціальних проектах. В подальшому ми сподіваємося, що участь у благодійних аукціонах братимуть не тільки запрошені керівники, а і їх рідні, адже організовувати такі заходи планується щоквартально.
Організатори аукціону не впадають у відчай і вважають, що все, що не робиться - на краще.
Валерія Бохнюк, директор арт-галереї "Акрополь" (справа) руки опускати не збирається -  успішні соціально-спрямовані благодійні аукціони у Житомирі будуть!

Паралельно з аукціоном, в драмтеатрі відбувалсь інша акція - депутати міської і обласної рад і бізнесмени здіюснювали мрії маленьких житомирян. А міський голова Житомира Володимир Дебой та губернатор області Сергій Рижук перебували в Києві на засіданні кабіину.


Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.