RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Житомирський "Арсенал" стартував в аматорському чеміонаті України з футболу

09.05.11

Поділіться з друзями :
Вперше за останні роки в Житомирі відбувся матч Чемпіонату України з футболу, щоправда поки лише аматорського. У неділю, 8 травня, на житомирському стадіоні "Спартак" футбольний клуб "Арсенал" стартував у аматорській лізі. Арсеналівці приймали на своєму полі львівський ФК "Самбір". Щоправда свята футболу не вийшло. Спочатку матч проігнорували все керівницво міста і області, не провівши навіть маленької церемонії відкриття футбольного сезону. А потім і самі футболісти зіграли вкрай слабенько, поступившись львів'янам з мінімальним рахунком 0:1.

Після того, як в 2005-2006 році припинив своє існування футбольний клуб "Полісся", Житомир залишився без професійної футбольної команди. Більш того, навіть місцеві аматорські команди вкрай слабо виступали навіть в чемпіонатах кубках області. А чемпіонат і кубок міста в останні роки взагалі не проводились. Єдині поодинокі футбольні матчі, на які могли прийти житомиряни - це домашні ігри "Легіону" в чемпіонатах і кубках області та різні ветеранські та дитячі турніри з футболу.

Ситуація дещо змінилась цього року. За ініціативи губернатора області Сергія Рижука в Житомирі почали створювати футбольну команду, яка б вже в цьому сезоні могла б заявитись в другу лігу професійного чемпіонату. Базою для цієї команди став ФК "Арсенал", який нещодавно був представлений губернатору. Команда отримала підтримку влади і спонсорів.

Житомирський ФК "Арсенал" мав відіграти сезон в аматорах і вже восени заявитись в професійну лігу. Команду заявили в аматори. Разом з житомирянами цього року в аматорах також гратимуть малинський "Металург" і ФК "Коростень". Всі три команди потрапили в першу групу, а коростенці вже встигли обіграти на своєму полі «Одек» (Оржів, Рівненська обл.)з рахунком 2:1.

А вже 8 травня на Спартаку "Арсенал" стартував в аматорах.Команда приймала львівський "Самбір".
Лише через жовтий автобус львів'ян, припаркований на в'їзді на стадіон "Спартак", можна було дізнатись, що на стадіоні щось відбувається.
Але така, здвалось би, важлива для Житомира подія пройшла тихо і непомітно. Захід просто не афішувався. Жодних анонсів в пресі, на інтернет-сайтах чи бодай яких об'яв по місту не було. І навіть за таких умов на стадіоні зібралось чимало вболівальників.
Прийшов на матч і президент обласної федерації футболу Олександр Коцюбко
Також на матч не прийшов ніхто з керівництва області чи міста. Якщо в Коростені на грі з "ОДЕК" влаштували справжнє футбольне свято, то в нас це була рядова подія. Губернатор Сергій Рижук і Раїса Гула, начальник обласного управління сім'ї, молоді і спорту займались в цей день чимось іншим. А міського голову Володимира Дебоя, схоже, взагалі не попереджали про матч. Команда ж бо - обласна, дітище губернатора, до чого тут мер...
Голова житомирської обласної федерації футболу Юрій Опанщук (зліва)
Обійшлось і без якихось церемоній відкриття. Лише формалізовані, гімн, підняття прапора і вітання від Юрія Опанащука і Віктора Коржа, заступника Гули. І навіть це не змогли зробити нормально. Через проблеми зі звуком гімн припинився майже одразу після початку і декілька хвилин налаштвували апаратуру. Потім виявилось, що не працюють мікрофони. Тож вболівальники так і не почули, що ж там розповідають футболістам. І самі футболісти навряд чи почули.
Футболісти ФК "Арсенал" у бновенькій білій формі
А потім вручення двух букетиків капітанам і все - початок гри.





Футболісти львівського "Самбору" у червоних футболках


Що ж до самої гри, то житомиряни грали слабше суперників, хоча і намагались триматись на рівні. В першому таймі якихось цікавих моментів майже не було. В другому в середині тайму гравець "Самбору" вийшов один на один з воротарем, зумів його обіграти і відкрити рахунок. Після цього житомиряни робили спроби відігратись, але львів'янам  вдавалось стримувати всі атаки. В результаті матч так і закінчився з рахунком 0:1 на користь гостей.









Після початку першого тайму на стадіоні з'явився заступник губернатора Віктор Балюрко у супрводі двох міліціонерів


















Наступну гру житомиряни зіграють так само вдома.

На стадіоні Спартак "Арсенал" прийматиме малинський "Металург"


Дивіться також фоторепортажі з інших ігор ФК "Арсенал" в аматорах:

ФК "Арсенал" (Житомир) поступився вдома 1:2 волочиському "Збручу"

ФК "Арсенал" (Житомир) обіграв вдома СК "Коростень" 3:1 в аматорській лізі

ФК "Арсенал" (Житомир) обіграв оржівський ОДЕК в аматорській футбольній лізі

ФК "Арсенал" (Житомир) обіграв малинський "Металург" і здобув першу перемогу в аматорах



Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.