RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі влада, комунальники і городяни вийшли на загальноміський суботник

17.04.11

Поділіться з друзями :
Побачити житомирських чиновників на вулицях Житомира із лопатами, віниками і грабліми можна було в суботу, 16 квітня, під час традиційного загальноміського суботнику. Міський голова Володимир Дебой особисто перевірив як йде прибирання і навіть посадив декілька дерев біля пам'ятного знаку «Чорний біль», що на Крошні. Що цікаво, "контрольні точки", які інспектував Дебой, були ті самі, по яким минулого року під час суботнику їздила попередній мер Віра Шелудченко. Хоча були і певні відхилення. Далі - репортаж від RozdumFoto.
Традиційно під час міських суботників у Житомирі журналісти і міський голова об'їжджає певні точки, перевіряючи прибирання. Цього разу маршрут починався від вулиці Щорса, де біля пам’ятного знаку «Чорний біль» комунальники і учні найближчих шкіл прибирали територію і висаджували дерева до 25 річниці трагедії на Чорнобильскій АЕС. Що цікаво, осінній минулорічний суботник чиновники також відбували саме тут.

Учні разом із Валентином Арендарчуком, начальником управління освіти житомирської міської ради перекопують клумбу в районі пам'ятного знаку "Чорний біль"

Олександр Бочковський, заступник міського голови Житомира, згрібає сухе листя підчас загальноміського суботнику в Житомирі

Валентин Арендарчук, начальник управління освіти, та Олександр Марцун, начальник комунального господарства  житомирської міської ради очищають сквре біля пам'ятного знаку "Чорний біль" під час загальноміського суботнку в Житомирі.

З самого ранку суботи 16 квітня в сквері біля пам'ятного знаку вже працювали учні, начальники декількох управлінь і навіть заступники міського голови. Вони прибирали територію від сміття, перекопуваликлумби і висаджували дерева. Справа оживилась, коли на місце прибув міський голова Житомира Володимир Дебой у камуфляжі і готовий до роботи. Разом з ним приїхали його перший заступник Галина Семенець та секретар міської ради Наталля Леонченко. Остання лише напередодні вийшла з лікарняного і було помітно, щоне зовсім оправилась від травми.
Міський голова Житомира Володимир Дебой та йоо перший заступник Галина Семенець прибули до пам'ятного знаку "Чорний біль" під час загальноміського суботнику
Міський голова Житомира Володимир Дебой не став витрачати часу надаремне і одразу перейшов допосадки дерев.
Міський голова Житомира Володимир Дебой та Олександр Марцун, начальник комунального господарства  житомирської міської ради копають яму аби посадити саджанець ялинки.
Швидко покінчивши із ялинкою, Володимир Дебой вирішив не зупинятись, а посадитище декілька дерев. Наступною "жертвою" стала липа.
Секретар міської ради Наталля Леонченко тримає черговий саджанець, поки Володимир Дебой готує для нього місце під посадку.
А після липи Володимир Дебой вирішив почадити ще тую.

Володимир Дебой готує місце для посадки туї
Звісно, за всім цим спостерігали журналісти і відеокамери. Варто додати, що преси цього разу було небагато.
Посадивши тую, Володир Дебой поспілкувався з пресою:
- Висаджувати дерева, робити добро – приємно. Я вважаю, що сьогодні у нас всіх свято. Адже наше місто стало набагато чистішим та охайнішим. Приємно, що це відмічають і багато гостей, які приїжджають до Житомира. Серце і душа радіє, що ми працюємо сьогодні разом, – поділився враженнями Володимир Дебой.

Груповий знімок з міським головою Володимиром Дебоєм наостанок

Після Щорса кортеж із Володимиром Дебоєм та його заступниками поїхали на наступну точку - на вулицю Максютова, де одну з ділянок прибиралипонад півтори сотні волонтерів.



Волонтери подарували міському голові Володимиру Дебою жтлетку із своєю символікою чистого міста


Після Максютова кортеж мав їхати на вулицю Мануїльського до житомирського міського колегіуму №34. Але Володимир Дебой вніс певні корективи в маршрут. Ще на Максютова Дебой поспілкувався із комунальниками, які також прибирали вулицю.



Потім кортеж зупинився біля комунальників, які корчували пеньки по вулиці Максютова.


Працівники міськрадиприбирають вулицю Короленка
А потім, замість Мануїльського, кортеж поїхав на вулицю Короленка, яку також прибирали працівники міськради.В тому числі і керівники деяких управлінь.

А вже потім Володимир Дебой поїхав до 34 школи.

Деякі підсумки суботнику за версією прес-служби міськради:
Міський голова зазначив, що основне завдання весняної кампанії прибирання виконано – місто набуло чистого та охайного вигляду. Особливістю цьогорічної санітарної очистки міста стало масове долучення громади до цього процесу. В період з 25.03 по 16.04 2011 р. у наведенні порядку взяло участь близько 30 тис. житомирян, а на загальноміський суботник вийшло 20 тисяч мешканців міста. Загалом прибрано 384 га території міста та вивезено близько 3,5 тис. куб. м сміття, висаджено 3,5 тис. дерев та кущів.

Участь у прибиранні взяли підприємства всіх форм власності, організації, заклади торгівлі, банківські установи, вищі навчальні заклади, школи лікарні, КВЖРЕПи, комунальні підприємства, структури органів обласної та міської влади, військові, громадські та релігійні організації.

Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.