RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Жіночий футбол у Житомирі - фінал універсіади ЖНАЕУ

12.04.11

Поділіться з друзями :
З футболом в Житомирі взагалі проблематично. Але навіть за таких умов м'яч ганяють не лише хлопці, а й дівчата. Хоча побачити їх не так то просто. Одна з небагатьох можливостей - це  універсіада з міні-футболу Житомирського національного агроекологічного університету.
В середу,  6 квітня, відбувся фінал ігор серед дівчат. Щоправда вийшов він досить коротким  - два тайми всього по 10 хвилин і рахунок 4-0 на користь агроеклогічного факультету.

У фіналі зустрічались команди екологічного і технологічного факультетів.
Екологи з перших секунд захопили ініціативу і одразу ж відкрили рахунок. А потім забили вдруге. Після зовсім маленької перерви екологи ще двічі вдало пробили по воротам суперників, які не змогли створити жодного серйозного гольового моменту. Єдиною цікавою особливістю матчу було те, що на полі грали дівчата, адже жіночий футбол в Житомирі — це ще та рідкість. Тому на майданчику зібралось чимало глядачів. Щоправда матч виявився геть коротким. Дівчата-екологи вже четвертий рік підряд виграють ці змагання.

Ігри відбувались на майданчику агроекологічного університетут, що в районі вулиці Шевченка
 Спочатку свої ігри на майданчику догравали хлопці. Але через більшу кількість команд, змагання у них тривають довше.
 Гра закінчиласьвнічию, тому пробивались післяматчеві пенальті


 Далі на поле вийшли розминатись фіналісти серед дівчат.

Команда технологічного факультету - в помаранчевих жилетках











Фінальне командне фото на згадку - дівчата разом із тренером
- В нас в області жіночого футболу немає. Хіба що в університетах є свої команди. От з ними ми і граємо — щороку в області проводиться універсіада серед ВУЗів. Також щодвароки команда виступає на всеукраїнській універсіаді з великого футболу. Адже наша команда разом з командою ЖДУ є базою для збірної області, - розповів газеті “20хвилин” Констянтин Платіцен, старший викладач кафедри фізичного виховання ЖНАЕУ і тренер жіночої збірнї ЖНАЕУ з футболу. На останній універіалі ми були 14 серед 22 областей. А перед тим навіть потрапили у фінал і стали восьмими — це поки наше найбільше досягнення.
За словами тренера, в команді займається порядка 20 дівчат. Тренуються вони тричі на тиждень. Іноді грають товариські матчі з командами ЖДУ чи Політеху. А так — грають в основному між собою та виступають на універських змаганнях.
- Жіночий футбол трохи інакший ніж чоловічий, він не такий жосткий. Але досить видовищний. Шкода, що побачити матч жіночих команд в Житомирі майже не можливо, - зазначає Платіцен.
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.