RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі по навчальній тривозі евакуювали 17 школу

12.04.11

Поділіться з друзями :
Всього дві хвилини знадобилось вчителям і учням, аби повністю евакуюватись з приміщення 17 школи. Щоправда цього разу тривога була лише учбовою і реальної загрози не існувало. Все відбувалось в рамках Дня цивільного захисту, який рятувальники спільно з управлінням освіти проводили в ЗОШ №17 в четвер, 7 квітня. Коли журналісти прибули на місце подій, всі акції майже завершувались, а учні молодших класів штурмували пожежну машину - кожен хотів потрапити всередину, або залізти на верх.

Під час Дня цивільного захису в ЗОШ №17 відбулись відкриті уроки з питань безпечної життєдіяльності та профілактики травматизму, які провели працівників МНС. Відпрацьовувались практичні дії в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим. А учні старших класів розповідали молодшим школярам про дозиметричні прилади вимірювання радіації і засоби індивідуального захисту. Діти змагались із швидкісного одягання протигазів.
Фіналом всього дня стала та сама повна евакуація школи після сигналу тривоги. І якщо про саму евакуацію знали всі, то час, коли запрацює сирена був невідомий нікому, окрім директора.
Подвір'я ЗОШ №17 Під час евакуації тут зібрались вчителі, працівники і учні всієї школи. Але пізніш лишились лише молодші класи і пожежний автомобіль.

Машина приїхала, аби показати дітям як відбувається гасіння пожеж, як працює спецтехніка і діють рятувальники — це має більш ефективний вплив, ніж суха теорія

Учні молодших класів фотографуються на пам'ять біля автомобіля рятувальників

Рятувальники організували невелику екскурсію до кабіни для всіх бажаючих. Причому по всім правилам техніки безпеки - через одні двері можна було залізти, черз інші - вилізти. Аби не створювати давки.

Дітям дозволяли навіть залазити на авто. Бажаючих було чимало

Діти влаштували справжній штурм автомобіля рятувальників

Рятувальники показали учням як працює і для чого призначений кожен вузол спецавтомобіля







Лілія Малашевич, бабуся одного з учнів
- Я про це все ще вчора дізналась, нас попередили. Але якщо спостерігати за всім зі сторони, дійсно може видатись, що в школі пожежа і трапилось щось серйозне - повний двір дітей посеред дня, вчителі, пожежна стоїть, - поділилась враженнями Лілія Малашевич, бабуся одного з учнів. Вона якраз прийшла до школи за внуком і стала свідком евакуації школи.
- Я вважаю, що це просто необхідно для дітей. Адже хто знає, хто, коли і в якій ситуації кожен з них може опинитись.

Директорка школи №17 Марія Сервачук.

- Діти і вчителі були попереджені, що евакуація буде. Але ніхто не знав, коли прозвучить сигнал тривоги. Рано ми по радіо оголосили, що в школі “День цивільного захисту”. Про евакуацію знали лише я і начальник штабу ГО, - розповіла директорка школи №17 Марія Сервачук. - Ми вивели учнів за дві хвилини. Нам навіть не повірили. Але ми готові повторити таку евакуацію і час буде той самий.






Школа №17 стала першою, де проводився подібний захід. Але за словами МНСників, він пройде в кожній школі міста. Так що й на інші школи чекатиме евакуція.
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.