RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі відкрилась фотовиставка газети День

31.03.11

Поділіться з друзями :
Урочисте відкриття фотовиставки газети День відбудлось в четвер, 31 березня, на другому поверсі головного корпусу Житомирського в Державного університету імені Івана Франкаімені Івана Франка. Цьогорічна експозиція - це понад 150 кращих світлин професіоналів та дописувачів, які перемогли у XII Міжнародному фотоконкурсі всеукраїнської газети «День», а також кращі роботи переможців минулих років. На відкриття в Житомирі приїхала і головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

Відкриття фотовиставки стало справжньою подією для міста - на неї завітали чимало поважних гостей - міський голова Житомира Володимир Дебой, заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Орлов, перший заступник голови Житомирської облради Володимир Арешонков, заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк, ректорат, викладачі та студенти університету, звичайні житомиряни і преса.

Плакат-афіша фотовиставки від газети "День" на фасаді головного корпусу ЖДУ імені Івана Франка. Саме тут розміщена експозиція.
Хіба що житомирських фотографів майже не було. Втім, враховуючи, що все відбувалось посеред робочого дня, це цілком нормально. Гірше, що серед переможців і авторів предтавлених робіт немає жодного житомирянина. Але теж, вважаю, не смертельно. Адже лауреатами та переможцями конкурсу від газети «День» неодноразово ставали і житомирські майстри, зокрема відомі фотохудожники Сергій Глабчук і Леонід Шевчук.
Дехто з гостей приїздили на виставку на авто
Відкриття фотовиставки в останній момент перенесли (чи то спочатку неправильно анонсували). Зранку і міський голова і ректор ЖДУ сиділи на колегії в облдержадміністрації. В прес-центрі ЖДУ тривала онлайн-конференція з польскими та чеськими професорами щодо світових ЗМІ, а на філфаці студенти спілкувались з Олійником.
Кожен відвідувач фотовиставки міг ознайомитись із бібліотечкою газети День
В ході відкриття Фотовиставки відбулося також вручення «інтелектуальних подарунків» - передплат на газету «День» та книг з «Бібліотеки «Дня» - житомирським школам та ВНЗ в рамках просвітницької Акції «Дня» «Подарунок рідній школі».

Перед відкриттям гостей і відвідувачів розважали музики.


Після урочистого відкриття фотовиставки в конференц-залі мала відбутись читацька конференція




Студенти в очікуванні відкриття






 Кожен з відвідувачів фотовиставкимає можливість віддати свій голос за найцікавішу, на його погляд, світлину. За результатами глядацького голосування буде проголошено переможця від міста Житомира.

Основна мета виставки - показати невідому Україну, об'єднати людей навколо високих духовних цінностей єднання, співпраці, любові до рідної землі, її традицій, мови, культури. Усе це ми маємо, але, на жаль, дуже часто не цінуємо той скарб, який даний нам Богом

Ректор університету Петро Саух розповів, що давно співпрацює з газетою День і вона є справжнім другом університету. Навіть відповідну "дошку" вручив і картину в якості подарунку.



А після всіх урочистостей в прес-центрі відбулась читацька конференція за участю Лариси Івшиної, головреда Дня, в якій могли взяти участь всі бажаючі.
Житомирський громадський діяч і студент-історик Віталій Кічкірук прийшов в прес-центр раніше, аби зайняти місце поближче до Лариси Івшиної і Петра Сауха

Ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух і головний редактор газети "День" Лариса Івшина відкривають читацьку конференцію.

Тривалість виставки: 31 березня- 14 квітня
Час роботи: з 9.00 до 18.00
Місце: ЖДУ імені Івана Франка, головний корпус
Адреса: вул. В. Бердичівська, 40, 1-й корпус, 2-й поверх

Перейти до інших фотоподій тижня в Житомирі
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.