RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі відзначили День Святого Патріка

20.03.11

Поділіться з друзями :
Спікеру верховної ради Володимиру Литвину так і не вдалось зірвати житомирським студентам святкування Дня Святого Патріка в четвер, 17 березня. Щоправда запланований арт-моб - живу фігуру зеленого трилисника - довелось влаштувати під стінами філфаку ЖДУ імені Івана Франка, а не на майдані Корольова. І через запізнення і перемтановки багато хто в ньому так і не зміг взяти участь. (За це вони можуть дякувати нашим ментам і пану Литвину). Далі - репортаж з місця подій від RozdumFoto.

Отож вирішили студенти Житомирського державного університету імені Івана Франка відсвяткувати День Святого Патріка і влаштувати арт-моб - на майдані Корольова під стінами - утворити живу фігуру з учасників у вигляді трилисника. І просто гарно час провести. А під стінами ОДА - щоб з даху можна було фігуру сфотографувати. Подібне вже проводилось в нашому місті.
Але коли учасники зібрались біля філфаку, оргам подзвонили, мовляв, приїхав Литвин і на майдан натовп не пустять, дарма не ходіть і чекайте поки Литвин поїде собі. Отак вони прочекали майже годину і все дарма - Литвин і не думав нікуди їхати - тусив на сесії облради. Тому було вирішено робити арт-моб на місці - під філфаком.

 Учасники прийшли на арт-моб із зеленою атрибутикою. А дехто - розфарбований у зелене.



 Тож вирішено - зроблено.
Декілька учасників почали малювати контури майбутнього трилисника.



Контури намальовані, учасники арт-мобу починають сходитись до центру.

За всім зверху спостерігає фотограф і один з організаторів, який координує людей внизу.


Декілька хвилин і фігура готва.
 Через спізнення на годину і перенесення місця проведення арт-мобу, частина учасників встигла розійтись, а частина, яка прийшла одразу на майдан Корольова, просто не дочекались нікого. Попередити всіх бажаючих про зміни не було можливості.
Після арт-мобу залишки учасників вирушили колоною на майдан Корольова






 Але на майдан колону не пустила міліція - Литвин ще не поїхав.
 Біля стін ОДА - купа іномарок і два кортежі
Кортеж під стінами ОДА

Інший кортеж під стінами ОДА. У першої автівки - сині номери


Учасники ще півгодини чекали на Новому бульварі, поки нарешті дозволять рушити далі




До майдану Корольова дісталось декілька десятків чоловік.
До речі, організатори отримали всі необхідні дозволи в міськраді на проведення акції, а напередодні домовились і з чиновниками ОДА, щоб фотографів провели на дах, аби звідти можна було сфотографувати фігуру. Про сесію обларди всі також знали і напередодні ніяких проблем не було.

Організатор арт-мобу - Євроклуб Житомирського державного університету імені Івана Франка.


Для довідки

Ірландське національне свято віднедавна стало справді глобальним. Побутує навіть вислів "Сімнадцятого березня кожен є ірландцем".
Символікою свята є все ірландське: напої, одяг, музика, пісні і танці, і взагалі - зелений колір. А також, звичайно, ірландське пиво та віскі. У багатьох країнах світу місцеві ірландські діаспори влаштовують урочисті паради. Святий Патрік був першим єпископом Ірландії та борцем за її незалежність.
Символом Дня Святого Патріка є зелений трилисник конюшини. За легендою, святий особисто вибрав його як знак уособлення віри і Трійці. Закінчується Дня Святого Патрика зазвичай посиденьками в традиційних ірландських пабах за кухлем справжнього ірландського пива.
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.