RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі вимагають повернути Хресто-Воздвиженський храм Київському патріархату

21.03.11

Поділіться з друзями :
В понеділок, 21 березня, в Житомирі під стінами обласної ради, прихильники Київського патріархату влаштували акцію з вимогою не допустити передачі Хресто-Воздвиженського храму (що на Замковій) Українській православній церкві Московського патріархату. В облраді в цей час відбувалось засідання профільної комісії, яка вирішувала долю храму. Під час акції керуючий Житомирською єпархією УПЦ КП, архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав провів молебень прямо на вулиці і передав звернення до керівництва області.
 На сьогодні у культовій будівлі розташований Житомирський обласний краєзнавчий музей (відділ природи). Він має репутацію одного з провідних закладів цього профілю в Україні.


- Саме наша церква після здобуття Україною незалежності проводила у Хресто-Воздвиженському храмі богослужіння, а за кілька років зареєструвалася в Україні Російська церква, яка стала висловлювати претензії до цього храму - сказав під час мітингу під стінами ОДА отець Ізяслав.

Акція пройшла під гаслами "Церква наша не в Москві», «Україна не Москва!».





На засіданні було прийняте рішення про те, що розташований зараз у Хресто-Воздвиженському храмі Музей природи тимчасово переїде у кінотеатр "Космос". Про передачу будівлі будь-яким релігійним конфесіям на засіданні наразі не йшлося.
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.