RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі відкрилась фотовиставка Ігоря Донченка "Україна крізь об'єктив"

04.01.11

Поділіться з друзями :
Аби побачити чарівні куточки України не потрібно нікуди їхати, а варто завітати на фотовиставку талановитого житомирського художника і фотографа Ігоря Донченка "Україна крізь об'єктив" до Наукової бібліотеки (Новий бульвар). На вас чекає понад 90 кращих світлин автора, зроблених під час його численних мандрів країною і рідним Поліссям. Чарівні панорами гір Карпат і Криму, пейзажі степів і лісів, анімалістика, макрофото і, звісно, астрофото - все це результат дворічного захоплення автора фотографією. А це чималий строк для активної людини і талановитого художника.




- Ця фотовиставка — для мене це своєрідний звіт за два роки, що я фотографую. Поки на аматорському рівні і в додаток до малювання. Вирішив, що варто і іншим показати свої роботи і самому їх заново оцінити, - розповідає про виставку Ігор. 
 Аби організувати подібну виставкуавтору довелось чимало попрацювати. Лише декілька днів зайняло оформлення роздрукованих робіт у рами. Та й частину рам автору довелось робити самостійно, аби хоч трохи зекономити. Найважче ж було вибрати саме найкращі фотографії і підготувати їх до друку. Ігор постійно подорожує і ніколи не розстається із своїм фотоапаратом, тож матеріалу накопичилось дійсно багато.

Ігор Дрнченко перш за все — художник. Малювати почав ще з двох років, професійно, коли продав свою першу роботу — десь з 14 років. Основні жанри — пейзаж та анімалістика. Фотографувією захопився, коли зрозумів, що не всюди можна дістатись з етюдником. Тож спочатку перефотографовував ті місця, де він побував. Потім це переросло в серйозне хоббі.
 За два роки Ігор об'їздив майже всю Україну. Встиг побувати в горах Криму, та Карпат, на Чорному та Азовському морях на сході і Донечиині. Побував і в багатьох куточках Житомирщини. І всюди не розставався із фотоапаратом.

- Останнім часом я захопився астрофотографією і астрономією. Фотографувати нічне зоряне небо не так вже й просто. Потрібна гарна техніка, але поки я користуюсьчим є і постійно експерементую. Поки подобається, а там побачим, - кажерозповів Ігор.
Ігор Донченко завершує розвішувати фотографії перед відкриттям фотовиставки в Науковій бібліотеці.
Виставка проходить на першому поверсі Наукової бібліотеки, що на новому бульварі. Вхід вільний. Офіційне відриття виставки ще не було, але подивитись роботи ви можете вже зараз.

Далі - декілька фоторобіт Ігоря, які можна побачити на виставці (і набагато більше)
фото: Ігор Донченко

фото: Ігор Донченко

фото: Ігор Донченко

фото: Ігор Донченко
Довідка Rozdumfoto

Ігор Донченко народився 6 лютого 1986 року в Житомирі. Закінчив Житомирський технологічний коледж в 2007 році. Навчався в Національному університеті біоресурсів і природокористування за спеціальністю "Технологія деревообробки".
З 2007 року Ігор Донченко входить до "Молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців". Приймає участь у виставках спілки, персональних виставках та всеукраїнських пленерах.
З 2008 року Ігор Донченко почав займаись фотографією. Вже встиг стати двічі лауреатом фотоконкурсів "Молоде обличчя України", лауреатом фотоконкурсу "Молоде обличчя Житомира", "Мозирська палітра".
З 2009 року Ігор Донченко є учасником Житомирського фотоклубу "Фотосфера"
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.