RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Друга сесія міськради порадувала ярмаркою, співами і утисками преси ФОТО

24.12.10

Поділіться з друзями :
Після просто феєричної установчої сесії міської ради Житомира, друга сесія теж мала бути цікавою. Але такого, що відбулось в п'ятницю, 24 грудня, не чекав ніхто. Влада вирішила позагаравати з пресою і журналістів спочатку просто не хотіли пускати до депутатів на другий поверх. Потім все таки пустили, але загнали всіх, крім телекамер, на балкон. Згодом депутати виявили, що якимось дивом підмінили проект регламенту. Тож це питання, разом з рядом інших, перенесли на друге пленарне засідання, яке має відбутись на наступному тижні.

Якщо пропустити інцедент з журналістами, то сесія розпочалась досить позитивно. Бо відкрила її хорова капела "Орея", яка заспівала для депутатів, вітаючи з наступаючим католицьким Різдвом і майбутніми Новорічними святами. Хор вперше виконав гімн України!

Сесійна зала житомирської міськради - вигляд з балкону
Я першим ділом відправився на балкон. Як виявилосб трохи згодом - туди відправили практично всіх. Але з балкону досить гарно видно і чути все, що відбувається в залі. Щоправда фотографувати трохи незручно. Але, думаю, фотографів пускатимуть в зал нарівні з телевізійниками.
Виявилось, що хтось якось підсунув депутатам "лівий" проект регламенту, який відрізняється від узгодженого на комісіях. Це питання перенесли на наступне пленарне засідання. Першим же розглядалось питання про виплатиту екс-заступнику мера Житомира Миколі Васильченко 175 000 983 гривні 18 копійок за час вимушеного прогулу на підставі рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 21 жовтня 2010.
Васильченок виграв справу щодо його незаконного звільнення з посади.Тому, щоб виконати рішення суду, його було на один день поновлено на посаді і за його ж заявою в цей же день звільнено. Дебати щодо виплат затяглися. Але виявилось, що нічого поробити не можна вже і доведеться заплатити кругленьку суму з бюджету.
Ще одне питання - щодо положення про акредитацію журналістів теж перенесли на друге пленарне. Інші питання вирішували швидко і одноголосно.
В залі дозволили лишитись лише телеоператорам. Спірне рішення.

На балконі можна спостерігати за перехожими на вулиці з вікна)

Або спокійно слухати і одразу писати - ніхто не заважатиме




Діти продають ялинкові іграшки, картини і різні сувеніри, зроблені своїми руками.

Діти з обласного молодіжного творчого об'єднання митців та мистецтвознавців організували традиційний святковий ярмарок. Вони пропонували депутатам власні вироби. Таку ж акцію влаштують на наступному тижні і для депутатів облради




Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.