RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Підсумки року за версією житомирського губернатора Сергія Рижука ФОТО

23.12.10

Поділіться з друзями :
Черговий офіціоз - в четвер, 23 грудня, губернатор області Сергій Рижук відзвітував про підсумки соціально-економічного розвитку Житомирщини у 2010 році. Свою роботу за дев'ять місяців на посаді губернатора Рижук оцінив на "тверду трієчку". Сам звіт затягнувся неймовірно. простіше було його роздрукувати і роздати всім присутнім і не гаяти надаремне час. Але були і цікаві моменти та заяви. Зокрема, губернатор пообіцяв реконструювати центральни стадіон і кращу підтримку спорту.


Участь у прес-конференції взяли перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, заступники голови облдержадміністрації Микола Дейсан, Ігор Орлов, Віктор Балюрко, міський голова Житомира Володимир Дебой. Щоправда, вони були там скоріше для масовки.  Запросили, звісно і регіональні та центральні ЗМІ, голів райдержадміністрацій, райрад, міських голів, керівників управлінь, установ, організацій. Народу зібралось чимало. І цевсе заради того, щоб почути годинний статистичний звіт.
- Мене вчили і оцінювали в школі за п'ятибальною системою. Якщо оцінювати за 9 місяців, як я спрацював, то за п'ятибальною системою я б поставив собі «трійку», але не більше, - так оцінив свою роботу губернатор житомирської області Сергій Рижук
Виявилось, що в області є чимало позитивних тенденцій. Так у сфері інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності  область посіла 2 місце по Україні (у 2009 році – 26). Перші місця ми також займаємо по зростанню інвестицій в житлове будівництво – 426,9% (по Україні –141,5%) та темпів обсягів введення в експлуатацію житла – 403,3% (по Україні – 157%). Друге місце ми маємо по темпах зростання інвестицій в основний капітал – 137,3% (по Україні – 97,1%).Але це все сухі цифри, які мало про що говорять пересічному житомирянину.
 Сергій Рижук пройшовся по показниках всіх галузей народного господарства. все прям як з підручника по краєзнавству і економічній географії. На пресуху варто було б запросити учнів, які цю тему зараз проходять в школі. Користь була б очевидна.
 Найцікавішими виявились дані по спорту. Так, 11 спортсменів Житомирщини є кандидатами на участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх в м. Лондоні.Сорок провідних спортсменів області щомісяця отримують стипендію облдержадміністрації від 400 до 1400 грн. Здійснюється виплата винагород спортсменам і тренерам за кожне призове місце на Всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Варто було б дізнатись ще розмір цих виплат.
Наприкінці зустрічі журналісти змогли таки отримати відповіді на питання, які дійсно найбільше цікавлять читачів.
Ще одна цікава заява від губернатора Житомирської області - Сергій Рижук пообіцяв .реконструювати центральний стадіон в Житомирі. Але робити це влада має намір за кошти позабюджетного фонду. Причина цього банальна - бюджету на реконструкцію не вистачить. тож мова йде якраз про залучення позабюджетних коштів. Рижук повідомив пресі, що було створено позабюджетний фонд для розвитку фізкультури і спорту.
- Ми домовилися з колегами й соратниками, поки не акумулюємо туди мільйонів 12-15, нічого витрачати не будемо. А коли акумулюємо, гроші підуть на дві речі: будівництво спортивних майданчиків, друге - реконструкція та будівництво центрального стадіону. Паралельно з цим буде проходити створення футбольної команди, - заявив губернатор Сергій Рижук. 
Міський голова Житомира Володимир Дебой (по центру) просто просидів всю пресуху в першому ряді. Схоже, йому відвели просто роль статиста.






Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.