RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Останні 48 житомирських миротворців повернулись з Косово додому.

19.08.10

Поділіться з друзями :
У вівторок, 18 серпня, в 95-ій окремій аеромобільній бригаді, що дислокується у Житомирі, з хлібом та сіллю зустрічали 48 миротворців, які повернулись з Балкан. Протягом 10 місяців вони виконували миротворчі завдання у складі багатонаціональної бойової групи “East” сил КФОР Косовому.
Це остання група миротворців завершила 14 ротацію національного миротворчого контингенту.
Але урочистості розпочались значно раніше - ще на Південному залізничному вокзалі Києва, де миротворців 13-ї ротації зустріли начальство, рідні та близькі.


 
Цього ж дня особовий склад українського миротворчого контингенту 13-ї ротації автомобілями  доставили до пункту постійної дислокації у Житомир.





За словами командира національного миротворчого контингенту 13-ї ротації підполковника В’ячеслава Андрушка, українські військові у складі багатонаціональної бойової групи “East” виконували завдання разом з американцями, турками, поляками та португальцями.

– Протягом перебування на Балканах український контингент виконував багато функцій, основними з яких були здійснення патрулювання у зоні відповідальності, охорона комунікаційних центрів, несення служби, в тому числі на кордоні між Македонією та Косовим, – розповів командир національного миротворчого контингенту підполковник В’ячеслав Андрушко.

Він також підкреслив, що особовий склад українського миротворчого контингенту повернувся додому здоровим та у повному складі, виконавши всі завдання, які перед ним стояли.


Загалом чергова ротація українського національного контингенту у Косовому була проведена у 3 етапи. До цього з Балкан в Україну залізничним транспортом було перевезено 98 миротворців, а також доставлено військову техніку та майно батальйону.

Ви можете також переглянути фоторепортажі зустрічі першої групи миротворців:
Житомирські миротворці повернулись з Косово
Житомирских миротворців дружини зустрічали із сльозами на очах


Довідково: 
На сьогодні на Балканах продовжують виконувати миротворчі завдання 125 військовослужбовців 79-ї окремої аеромобільної бригади Командування Сухопутних військ Збройних Сил України. Командиром нової – 14-ї – ротації українського миротворчого контингенту багатонаціональної бойової групи “East” сил КФОР у Косовому є майор Олександр Луценко.

Фото:
прес-служба Міністерства оборони України
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.