RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Президент України Віктор Янукович відкрив транспортну розв'язку поблизу Житомира

30.08.11

Поділіться з друзями :
Президент України Віктор Янукович приїхав в понеділок, 29 серпня, аби особисто відкрити транспортну розв'язку поблизу села Глибочиця на 128 кілометрі автомобільної дороги Київ-Чоп. Завітали на вікдриття також міністр агропромислового розвитку та куратор Житомирщини Микола Присяжнюк, міністр інфраструктури Борис Колесніков, а також міський голова Житомира Володимир Дебой, голова обласної ради Йосип Запаловський та губернатор Сергій Рижук. Візит Януковича тривав всього півгодини. При цьому в сам Житомир він так і не заїхав.

Відкриття нової розв'язки відбувалось на естакаді, що спрямовує транспорт в бік Житомира. Для журналістів і гостей при в'ъзді встановили рамку металошукача, у всіх перевірялись документи, речі, просвічувалась оптика фото і відеокамер. Пропускали лише за спиками і лише акредитованих журналістів. Щоправда, через брак часу і велику чергу, оглядад часто був досить поверховий.
Що ж до самої розв'язки, то її будували майже три роки і витратили 200 мільйонів гривень. Це частина кредитних 900 мільйонів євро, отриманих Державною службою автомобільних доріг України від Європейського банку реконструкції та розвитку і від Європейського інвестиційного банку.
Сама розв'язка є унікальною і трирівневою. Подібних немає не те що в Україні, а й в Європі є ще лише одна. Щоправда варто додати - це стосується саме позаміських розв'язок.
Міністр інфраструктури Борис Колесніков розповідав про перспективи реконструкції доріг в Україні в майбутньому

Міністр агропромислового розвитку та куратор Житомирщини Микола Присяжнюк розповідав про надої молока і проблеми в тваринництві.
На відкриття зібрались не лише журналісти, а й чиновники та будівельники.

За півгодини очікувань і нарещті під'ъхав кортеж президента Віктора Януковича


Президент виголосив коротенку промову зі сцени

Після цього відбулась церемонія перерізання стрічок



Далі повз присутніх проїхалась колона з п'яти вантажівок. Після цього президент поїхав.






Додатково:

Транспортна розв’язка поблизу Житомира не має аналогів в Україні. Тут побудовано 3 шляхопроводи, більше 10 км основного проїзду та з’їздів, виконано більше півмільйона кубів земляних робіт. Забезпечити довговічність дорожнього покриття в умовах постійно зростаючої інтенсивності руху покликані сучасні технології та матеріали, які застосовувались під час ремонту автошляху. Верхні шари дорожнього покриття зроблені зі щебенево-мастильного асфальтобетону, шляхопроводи – з монолітних залізобетонних конструкцій. Для основи дорожньої конструкції використано існуюче асфальтобетонне покриття, вдосконалене за допомогою технології "Recycling", а дорожню розмітку виконано з використанням сучасних довговічних матеріалів – стрічки "Stamark 3M" та холодного пластика. Тут також встановлено 272 опори електроосвітлення та 16,3 тисячі метрів транспортної огорожі. З метою забезпечення ефективн експлуатації та безпеки руху за складних погодних умов на розв’язці встановлена дорожна метеостанція. Очікувана інтенсивність руху автомобілів у зоні розв’язки становитиме 48,7 тис. автомобілів на добу.

Будівництво цього об’єкта розпочалося у травні 2008 року. Роботи, згідно з міжнародним контрактом, укладеним Державною службою автомобільних доріг України, проводились турецькою компанією «Гюльсан», а українське ВАТ «Трансміст» займалось спорудженням шляхопроводів. Їх тут три: для пропуску автотранспорту в напрямку Житомира, Києва, Рівного та Вінниці. Всі вони розташовані на різних рівнях і не перетинаються, тож надалі заторів, які часто траплялися на колишньому перехресті, не буде.

Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.