RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Військові в центрі Житомира: вогнемети, десант, стрілянина, парад і автомобільні пробки

18.06.11

Поділіться з друзями :
В п'ятницю, 17 червня, у Житомирі відбулись урочистості з нагоди 65 річниці з дня заснування 8-го Ордена Червоного Прапора армійського корпусу. Було перекрито майдан Соборний і паралізовано рух в центрі міста на декілька годин. Зате ті житомиряни, для яких п'ятниця - вихідний, змогли побачити показові виступи роти почесного караулу, дефіле духових оркестрів, майстерність десантників та навіть побачити реконструкцію бою. Перед цим на майдані Соборному три дні тривали репетиції урочистостей.
Ветерани крокують по вулиці Великій Бердичівській до майдану Перемоги для покладання квітів
Святкування дня народження 8-го армійського корпусу розпочались з самого ранку на території Житомирського штабу корпусу. Звідти колона військових, ветеранів та посадовців міста рушили центральними вулицями міста до майдану Перемоги для покладання квітів до пам'ятника воїнам-визволителям Житомира.
Солдати роти Почесної варти Президентського полку вишикувались на майдані Перемоги



Потім учасники святкування і глядачі вирушили на Соборну площу, де і відбулись основні святкування.


За урочистостямиспостерігали заступник начальника Генерального штабу ЗС України віце-адмірал Ігор Кабаненко, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук та голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, колишні командир 8-го армійського корпусу генерал-лейтенант Анатолій Пушняков та начальник штабу генерал- лейтенант Юрій Шаповал, керівники інших силових структур Житомирщини. На свято також були запрошені представники збройних сил Російської Федерації та Республіки Білорусь.
Командира 8-го армійського корпусу генерал-майор В'ячеслав Назаркін доповів про готовність парадних розрахунків командиру корпусу генерал-майору Віктору Муженко.
Після цього Муженко оглянув стрій і по черзі привітався з особовим складом кожній військовій частині, яка прийняла участь у параді.
Спочатку відбувся показовий виступ роти Почесної варти Президентського полку, які показали відмінну виучку і майстерне володіння зброєю при виконанні стройових прийомів.
На майдані зібралосьчимало глядачів, не зважаючи на те, що була п'ятниця - робочий день. А найбільше було дітей.


Розвідники 95-ї окремої повітряно-десантної бригади під керівництвом заступника командира роти старшого лейтенанта Олексія Крементаря показали свої бійцівські якості та вміння в рукопашному бою, розбиванні цегли руами і пляшок об голову. Єдине, чого не було - традиційного поїдання живих жаб.
Ае найвидовищним того дня став виступ київського військово-історичного клубу «Червона Зірка». Його учасники  реконструювали  події початку Великої Вітчизняної війни на Новоград-Волинському укріпрайоні.
Майдан Соборний нагадував справжнє поле бою - під звуки вибухів, кулеметних черг і спалахи вогнемет підрозділ Червоної армії відображало наступ німецьких військ.




Найколоритнішим персонажем, без сумніву, був німецький вогнеметчик.





Після виступів київських реконструкторів відбулись показові стрибки з парашуту

Завершив урочистості військовий парад із залученням різної бойової техніки.

Перед глядачами з розгорнутими бойовими прапорами пройшли парадні розрахунки бригад і полків корпусу, бронетехніка, зенітні та артилерійські системи.
В параді було задіяно близько 600 військовослужбовців і більше 40 одиниць техніки і озброєння. Парад став наймасштабнішим в Житомирі за останні двадцять років.


15 червня 1946 року на території Прикарпатського польового округу було створено польове управління 8 механізованої армії з дислокацією в місті Житомир. До складу 8 механізованої армії увійшли 27 частин. 50 воїнів об’єднання 8 механізованої армії в роки Великої Вітчизняної війни були удостоєні звання Героя Радянського Союзу, більше 5 тис. офіцерів і солдат нагороджені орденами і медалями.  
Нагадаємо, 8 квітня 1957 року 8 механізована армія була перейменована у 8 танкову армію. 1974 року Указом Президії Верховної Ради СРСР 8-му танкову армію нагороджено орденом Червоного прапора.
Після проголошення незалежності України особовий склад з’єднань та частин армії прийняв присягу на вірність Українському народові. 1 грудня 1993 року 8-му танкову армію перейменовано на 8-й армійський корпус.
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.