RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В центрі Житомира військові готуються до дня народження 8 армійського корпусу

15.06.11

Поділіться з друзями :
 В п'ятницю, 17 червня, житомирські військові святкуватимуть 65-річчя з дня створення 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. А за декілька днів до цього військові проводять репетиції урочистостей в центрі Житомира на майдані Соборному. Перша, годинна репетиція відбулась у вівторок, 14 червня. А продовжилась вона вже наступного дня, в середу, 15 червня. Також в цей час майдан Соборний бувперекритий для руху транспорту.


Солдати добиралисьна майдан Соборний на тролейбусах і маршрутках
З нагоди ювілею у Житомирі, де дислокується управління армійського об’єднання, заплановано проведення низки святкових заходів. Серед них парад-дефіле військових оркестрів,
показовий виступ роти почесної варти Президентського полку, театралізоване дійство за участю воїнів-десантників 95 аеромобільної бригади, демонстрація військової техніки та озброєння, виступ військово-історичного клубу тощо. Але всі вони потребували підготовки.
Найперше, чим зайнялись військові - визначали місця, де мають стояти солдати почесного караулу і військові, які прийматимуть участь у параді. Цьому була присвячена майже годинна репетиція у вівторок.
Військові розмічають місця на майдані Соборному, де має стояти почесний караул
Продовжились репетиції вже наступного дня, в середу.


Майдан Соборний на дві години перекрили



Репетиція зібрала чимало глядачів




Десантники також мають демонструвати свої навички на святкуванні. Поки ж вони лише спостерігають за репетиціями.

Історія 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України розпочинається 6 травня 1946 року, коли на території Прикарпатського військового округу була сформована 8-ма механізована армія під командуванням Героя Радянського Союзу генерал-полковника Миколи Пухова з дислокацією Польового управління у м. Житомир.
У квітні 1957 року 8-ма механізована армія була перейменована у 8-му танкову. У 60-ті роки минулого століття на базі з’єднання формувалися армійська ракетна бригада, окремі ракетні дивізіони, які увійшли до складу танкових дивізій.За значні заслуги в захисті Батьківщини, успіхи у бойовій та політичній підготовці Указом Президії Верховної Ради СРСР 8-ма армія була нагороджена орденом Бойового Червоного Прапора.
Сотні офіцерів і прапорщиків цього об’єднання пройшли крізь пекло війни в Афганістані. Були воїни об’єднання і серед перших, хто піднявся на боротьбу з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС
1 грудня 1993 року 8-ма танкова армія була перейменована у 8-й армійський корпус. У цей період були виконані нелегкі завдання щодо реформування об’єднання.
Сьогодні 8-й армійський корпус на чолі з генерал-майором Віктором Муженком входить до складу Об’єднаних сил швидкого реагування та є одним з найбільш боєздатних об’єднань Збройних Сил України. Він має такий склад, який дає можливість виконувати поставлені завдання без додаткових передислокацій.


Дивитись фоторепортаж із святкувань 17 червня

З’єднання та частини, які входять до складу 8-го армійського корпусу, дислокуються на території Житомирської, Львівської, Чернігівської та Київської областей. До складу 8-го АК входять механізовані, танкова, аеромобільна та артилерійська бригади, окремі полки зв’язку та армійської авіації, зенітно-ракетний, інженерний полки та полк матеріального забезпечення, батальйони розвідки, ремонтно-відновлювальний, радіотехнічний, радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби.

Особовий склад з’єднань та частин, які входять до його складу, бере активну участь у навчаннях та міжнародних миротворчих операціях. На базі об’єднання відбуваються навчання, які у Збройних Силах України практикуються вперше, а саме: полкові тактичні з бойовою стрільбою та реальним призовом військовозобов’язаних, з бойового злагодження підрозділів, які завершуються тактичними навчаннями з бойовою стрільбою, зокрема, широкомасштабні навчання «Форпост – 2002», «Реакція – 2005», «Артерія-2007», «Широкий лан-2009», «Взаємодія-2010».

З початку участі України у миротворчій діяльності понад 5 тисяч офіцерів, прапорщиків та солдатів зі складу з’єднань та військових частин корпусу взяли участь у миротворчих операціях у Косовому, Республіці Ірак, Лівані та Сьєрра-Леоне.

Крім того, особовий склад 8-го армійського корпусу постійно бере участь у міжнародних миротворчих тактичних навчаннях „Щит миру”, „Козацький степ”, „Стронг ризолв”, „Кооператив наггет” та „Кооператив бест еффорт”.

Наступна репетиція має розпочатись о 19.00 в четвер, 16 червня. Самі урочистості ж мають стартувати в 11.30 в центрі міста в п'ятницю, 17 червня. 
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.