RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Прикордонникам подарували автомобілі і катери для охорони кордону з Блоруссю та Чорнобильської зони

18.05.11

Поділіться з друзями :
В середу, 18 травня, у селищі Іванків, що  на Київщині Голова Державної прикордонної служби України вручив нову техніку відділам «Іванків» та «Млачівка» Житомирського прикордонного загону. Ці підрозділи охороняють ділянку кордону з Білоруссю та зовнішній периметр зони відчуження. Після всіх формальних урочистостей журналістів запросили відвідати прикордонний пункт у Страхоліссі, аби на власні очі побачити, як і де працюють прикордонники. І, звісно, побачити в дію нову техніку.

Отож, прикордонники отримали човен на повітряній подушці «КМ-6», який здатний рухатися, по воді, снігу, піску та іншій відносно рівній поверхні, 2 човни «UMS-600», 10 автомобілів підвищеної прохідності «Нива-Шевроле», автобус «Богдан», мікроавтобус «Фольксваген» та 7 мотоциклів «Мінськ».
Прикордонники отримали 10 автомобілів підвищеної прохідності «Нива-Шевроле»

Ключі від автомобілей


Катери

а поки всі чекали на приїзд керівництва...

За прикордонниками зібрався чималий натовп глядачів з місцевих жителів



Перед врученням техніки вручали відзнаки

 




Захід відбувся у рамках реалізації проекту міжнародно-технічної допомоги «Запобігання розповсюдженню зброї масового знищення: запобігання розповсюдженню через українсько-білоруський кордон (Чорнобильська зона відчуження) та українсько-російський кордон». Він є частиною довготривалої широкомасштабної програми Уряду США - «Програма запобігання розповсюдженню зброї масового знищення», задекларований бюджет якої на 2011-2015 роки становить близько 30 мільйонів доларів США. 

Донором виступає Агентство зменшення загрози Міністерства оборони США. Після урочистих заходів на ділянці прикордонного поста «Страхолісся» відбулася презентація можливостей сучасної техніки, яка використовується в охороні сухопутної та річкової ділянок кордону, а також дій прикордонних нарядів у різних ситуаціях.
Далі - база прикордонників у Страхоліссі
Той самий човен на повітряній подушці «КМ-6», який здатний рухатися, по воді, снігу, піску та іншій відносно рівній поверхні



Прикордонники підготували невелике показове шоу із затриманням. За кущами - засідка







Наприкінці всіх журналістів покатали на катері




На цьому урочистості до Дня прикордонника в Житомирі не закінчуються. Заплановано цілий ряд заходів, приурочених професійному святу охоронців рубежу, на які запрошуються житомиряни та гості міста.


Програма

19-21 травня, пройдуть змагання з військово-прикладних та інших видів спорту серед зведених підрозділів та команд правоохоронних органів та Збройних Сил України, які дислокуються в Житомирській області. Команди правоохоронців та армійців будуть виборювати першість з міні футболу, кульової стрільби та легкоатлетики.

27 травня, з 14.00 по 16.00 годину, відбудуться урочисті збори та концерт в Житомирському обласному музично-драматичному театрі ім. Кочерги. Програмою даного заходу запланована презентація зразків прикордонного озброєння та техніки, виставка картини на тему охорони державного кордону, малюнки «Кордон очима дітей».

Після урочистостей глядачі зможуть почути музичний концерт військового оркестру Луцького загону Північного регіонального управління ДПСУ.

28 травня, в день професійного свята, з 11.30 по 14.40 год., запланована урочиста хода прикордонників різних поколінь від Майдану Рад в парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна, мітинг за участю керівників місцевих органів самоврядування та показовий виступ спеціального прикордонного підрозділу. Також бажаючі під мелодії військового оркестру зможуть скуштувати обід, приготовлений польовою кухнею.

Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.