RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі Дебой і Рудь обрали найкращий ескіз для пам'ятника морозиву

06.05.11

Поділіться з друзями :
В Житомирі, в четвер, 5 травня, оголосили переможця конкурсу "Пам'ятник морозиву" від ТМ "Рудь". За ескізом Артема Микитенка в нашому місті побудують перший в Україні і навіть світі пам'ятник морозиву. Артем отримає сертифікат на 10000 гривень.  Переможця обрало жюрі шляхом таємного голосування з 30 робіт, які увійшли у фінал. Пам'ятник може з'явитись в Житомирі вже до дня міста у вересні. Зараз мають обрати місце для нього, а також розробити сам проект з усією відповідною документацією.

Всього на конкурс було надіслано більше 450 робіт. Шляхом голосування на сайті було відібрано 20 кращих проектів. Ще 10 відібрали члени жюрі.
Ескіз Артема Микитенка - переможець конкурсу "Пам'ятник морозива"
До складу фінального жюрі увійшли: голова правління ПАТ «Житомирський маслозавод» - ТМ «Рудь» Петро Рудь, міський голова Житомира Володимир Дебой, секретар міської ради Наталля Леонченко, перший заступник міського голови Наталля Семенець, головний архітектор Житомира Тарас Борис, а також відомі в Житомирі архітектори та художники.

Робота Михайла Лукащука "Солодка прохолода" заянала друге місце. Михайло виграв нетбук.

Ескіз Марини Лігути "Веселий пінгвін" здобув третє місце. Вона виграла мобільний телефон.
Жюрі для визначення переможців зібралось в конференцзалі малозаводу "Рудь". Туди ж запросли журналістів. Щоправда міський голова Володимир Дебой не зміг лишитись на церемонію оголошення переможців - йому потрібно було відкривати черговий пам'ятник. Але він все ж знайшов час аби заїхати і проголосувати. До речі, це вже другий візит Дебоя. Взимку він разом з губернатором області Сергієм Рижуком приїздив на відкриття нової лінії морозива.
Технічна команда заводить в ноутбук результати голосування жюрі і підбиває підсумки
Для зручності жюрі, 30 робіт - фіналістів роздрукували на великих планшетах. Кожна робота була закодована - їх присвоїли спеціальний код. Тож формально члени жюрі не могли знати імена авторів.
Подарунки для переможців конкурсу "Пам'ятник морозиву" від ТМ Рудь

Експозиція продукції торгової марки "Рудь"


На церемонію оголошення результатів конкурсу лишились секретар міської ради Наталля Леонченко (справа), голова правління ПАТ «Житомирський маслозавод» - ТМ «Рудь» Петро Рудь , (по центру), головний архітектор Житомира Тарас Борис (зліва)



За словами Петра Рудя, пам’ятник морозиву має стати своєрідним подарунком компанії «Рудь» житомирянам та рідному місту. Він зазначив, що компанія е хотіла б нав’язувати свою думку щодо художнього задуму, тому й провели цей незвичний конкурс. Разом з тим Рудь був здивованою тією популярністю, яку здобув конкурс. Адже було отримано багато цікавих і оригінальних робіт.



Ескіз пам'ятника визначено. На його основі створюватимуть проект для реального пам'ятника. Потрібно буде оформити всю необхідну документацію, визначити матеріали для будівництва, особливості конструкції.
Головний архітектор міста Тарас Борис показує на проблемні місця в ескізі, які потрібно буде вирішувати архітектору проекту. Потрібно буде щось зробити з самою чашею, щоб там не збиралось сміття і вода під час дощів.
Поки розглядають чотири місця для можливого розташування пам'ятника. Це сквер на розі Московської і Лятошинсокого, місце поруч з фонтаном на Соборному майдані чи біля фонтану на Михайлівській (або замість фонтану). Останній варіант - Новий бульвар поблизу наукової бібліотеки.
За словами головного архітектора міста Тараса Бориса, ескізи, що вийшли до фіналу — це переважно роботи професійних дизайнерів, архітекторів чи студій. Любительских робіт дуже мало. Але загалом переможець — цілком достойний. 
Пам'ятник морозиву в Житомирі може з'явитись вже у вересні 2011 року.


Дивіться також: 

Фоторепортаж візиту Рижука і Дебоя на Житомирський маслозавод Рудь

.
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.