RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі відбувся Чемпіонат України з триатлону на суперспринтерській дистанції

26.04.11

Поділіться з друзями :
Напередодні Великодня, 21-23 квітня, Житомир приймав Чемпіонат України з триатлону на суперспринтерській дистанції серед ДЮСШ, СДЮШОР та серед ШВСМ. Він зібрав рекордну для нашої крани кількість учасників - понад 200 спортсменів з 12 регіонів. В змаганнях взяли участь лідери українського та європейського триатлону – Юлія Єлістратова, Олексій Сюткін, Інна Рижих та Данило Сапунов. Приємно, що у змаганнях еліти перемогу здобули житомирські триатлети - Єгор Мартиненко та Юлія Єлістратова - чемпіонка та дворазова призерка молодіжного Чемпіонату Європи.

Змагання з плавання відбувались в басейні «Авангарду», а велоперегнои і бігання — на вулиці Сосновій в райні Гідропарку. Дистанції, яку потрібно було в підсумку подолати спортсменам - 300 метрів плавання, 8 км. вело і 2 км біг для молодшої вікової групи та 750 метрів плавання, 20 км. вело і 5 км. біг для дорослих.

Також одночасно з Чемпіонатом України, в Житомирі відбувалась внутрішня першість в естафетах для всіх вікових груп.

Далі - фоторепортаж із другого етапу змагань Чемпіонату України, який відбувався на вулиці Сосновій - вело і біг.
Після плавального етапу спортсмени старували на велоетапі по гандікапу. Їм потрібно було спочатку подолати 20 кілометрів велодистанці, а потім ще пробігти 5 кілометрів без будь-яких перрв на відпочинку. Спеціально для змагань була розмічена дистанція. Для дорослих це були кола по 5 кілометрів.
Триатлети розвертаються на чергове коло велодистанції на вулиці Сосновій в Житомирі
Після вело - фініш на спеціальній відмітці. Далі кожен мав зійти з велосипеда, пробігти з ним до спеціальної зони, залишити велосипед, перевзутись і вибігти на останній етап.
Спортсмени залишають велосипеди після велоетапу
Кожен спорсмен ще перед стартом займає місце для свого велосипеда і лишає там змінне взуття.
Цього разу спортсмени вибігали на ту ж трасу, де був велоетап. Минулого року ці два етапи розділяли.
Лідер укранської чловічої збірно їз тритлону ДанилоСапунов вийшов на останній етап в першій п'ятірці.


Останній етап для дорослих - 5 кілометрів - одне коло. Фінішування і визначення переможців в реальному часі.

Юні житомирські триатлети

Судді очікують на фініш спортсменів

Житомирський триатлет Єгор Мартиненко фінішує першим і виграє цьогорічні змагання серед дорослих
У чоловіків чемпіонат виграв житомирський триатлет, майстер спорту Єгор Мартиненко. Він подолав всю дистанцію за 51 хвилину 46 секунд.
Другим у чоловіків фінішував триатлет з Комсомольську Іван Іванов. Він подолав дистанцію за  52 хвилини

Третім став майстер спорту міжнародної категорії і один з найсильніших триатлетів України Олексій Сюткін (зліва). Всього дві секунди йому програв житомирський триатлет Данило Сапунов (справа)

Ще один житомирський триатлоніст Роман Главацький фінішував десятим з часом 53 хвилини 16 секунд

В триатлоні можливі падіння з велосипеда і, відповідно, травми. Цього разу обійшлось простими подряпинами


Одразу після чоловіків на старт вийшли жінки.
Житомирянка Юлія Єлістратова - чемпіонка та дворазова призерка молодіжного Чемпіонату Європи, учасниця Олімпійських ігор в Сіднеї та та найсильніша триатлетка України



Спортсменки в очікуванні старту



Десять хвилин до старту - судді запускають зворотній відлік. Поки є час розім'ятись та проїхати по трасі.

До старту - декілька хвилин. Спортсменки шикуються в такому порядку, в якому вони будуть стартувати.

Гонка стартувала - запущено секундоміри і спортсменки чекають свого часу виходу на дистанцію.


Юля Єлістратова виходить на дистанцію


Лідерська група розвертається на друге коло велоетапу. Попереду - ще три.
У жінок першою фінішувала житомирянка Юля Єлістратова, яка і виграла цей чемпіонат. Вона подолала всюдистанцію (плавання, вело, біг) за 58 хвилин і 42 секунди і випередила свою найближчу переслідувачку на 48 секунд. Ще одна житомирянка - Анастасія Черненко - на цій же дистанції стала п'ятою.

Вдаловиступили житомирські триталети і в інших групах. Так серед юніорів золото здобула житомирська тратлетка Олександра Степаненко. Ще одна наша спортсменка, Роксолана Іщук фінішувала третьою. Віктор Бойко здобув золото серед юнаків, а Катерина Слєпченко стала третьою серед дівчат 96 року народження і молодше.

В загальнокомандному ж заліку серед ДЮСШ і СДЮШОР перемогу святкувала житомирска школа триатлону - ДЮСШ "Авангард", яка набрала в підсумку 490 балів, випередивши луганан, які стали другими, на 240 очок. Ще одна житомирска школа триатлону "Динамовець" посіла 12 місце серед 16 учасниць.
Першою серед шкіл вищої спортивної майстерності  була знову Житомирська.

В цілому ж організатори виконали чималу роботу, провівши змагання на високому рівні. Всі спортсмени забезпечувались харчуванням і водою. Спеціально для змагань в Житомирі були виготовлені медалі — із гербом міста і срібною вежею.

Також під час змагань наші спортсмени змогли поспілкуватись із керівниками управліньс спорту міста і області. Зокрема Єгору Мартиненко Раїса Гула пообіцяла допомогти придбати велосипед для змагань.

У естафетах перемогу здобули Житомирські команди жінок, чоловіків та команда юнаків молодшого віку (до 1996 року народження). Срібло у естафетах виборола команда дівчат молодшого віку, і комплект бронзових нагород відійшов до юніорів та юніорок з Житомира.

Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.