RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Житомирських школярів мобілізували в десант. Фоторепортаж

14.04.11

Поділіться з друзями :
Більше сотні допризовників і учнів старших класів Житомира зібрались в середу, 13 квітня, в розташуванні 95 аеромобільної бригади. Саме тут, на базі військової частини А0281, стартувала Міська спартакіада серед допризовної молоді. Учні змагалися зі стрільби, плавання, підтягування, бігу на 100 метрів та в киданні гранати. Вперше саме цього року подібні змагання відбувались не в школі, а справжній армійській обстановці та під наглядом професійних військовослужбовців.
Змагання мали тривати в декілька етапів. Плавати допризовники мали в нещодавно відремонтованому басейні військового інституту імені Сергія павловича Корольова. А от бігати, стріляти і метати гранати - в 95 аеромобільній бригаді. Тут, також, відбулось урочисте відкриття змагань.
Учнів зібрали в розташуванні бригади майже з самого ранку. Кожну школу представляла команда з чотирьох допризовників, які перебували підпильним наглядом вчителів допризовної підготовки. Команди зареєстрували і видали номери для спортсменів.
Учасники спартакіади чекають на шикування перед урочистим відкриттям змагань.


Потім всіх вишикували в колону і організовано вивели на плац військової частини. Це було, мабуть, перше випробування для школярів.
Справжні десантники демонстрували учням свою екіпіровку


На урочисте відкриття змагань завітали заступник міського голови Олександр Бочковський, начальник управління у справах сім’ї, молоді і спорту Житомирської міської ради Олена Сарно, начальник фізичної підготовки і спорту 8 армійського корпусу підполковник Ігор Щербина, голова Житомирської міської організації «Товариства сприяння оборони України» Юрій Шкорицький.





Перед  строєм виступає військовий духовий оркестр

Учні могли побачити зразки зброї, які перебувають на озброєнні десантних частин
Одним з найперших етапів змагань було метання гранати. Звісно, школярам не дали справжні боєприпаси, а лише муляжі. Переважна більшість хлопців тримала в руці подібну річ вперше в житті. Десантники, розуміючи це, терпляче пояснювали, кожен рух.

На відміну від школи, учні метали гранату в бойовому 16-кілограмовому бронежелеті і в касці.



Ті самі гранати для метання.






- В десантні війська йде жорсткий відбір. Нормативи в нас також серйозніші, ніж в інших. Призовник має бігати не 1-3 кілометри, а п'ять, вміти долати смугу перешкод, бігати стометрівку мінімум на третій розряд. Хоча зараз ми починаємо відчувати нестачу допризовників для відбору в десантники. Самих допризовників набагато менше, ніж їх було в минулі роки. Та й стан справ в державі і відповідно у військових не надто хороший. Юнаки все частіше обирають цивільні професії, - розповів підполковник Ігор Щербина, начальник фізичної підготовки і спорту восьмого армійського корпусу.
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.