RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Даішники показали свій арсенал радарів для визначення швидкості ФОТО

26.01.11

Поділіться з друзями :
Про наявні в розпорядженні житомирського ДАІ радари для визначення швидкості транспортних засобів та алкотестери для перевіки рівня алкоголю в крові водія розповів журналістам під час прес-конференції 21 січня 2010 року заступник начальника УДАІ в Житомирській області, полковник міліції Іван Прохоренко. А по завершенню пресухи журналісти змогли протестити в "польових" умовах ноий американський радар TruCam.


фото: Сергій Роздум

Заступник начальника УДАІ в Житомирській області, полковник міліції Іван Прохоренко розповів про сумну статистику ДТП через перевищення швидкості
У розпорядженні співробітників житомирського ДАІ знаходяться 15 радарів «Візир», 17 «Беркутів» та 4 нові американські лазерні радари «TrueCam». Щоправда саме в Житомирі їх не використовують. Для цього є людський ресурс. Але статистика ДТП всерівно невтішна. Упродовж минулого року на автошляхах Житомирської області сталося 676 дорожньо-транспортних пригод з вини водіїв автотранспорту, в яких 152 людини загинуло, ще 850 було травмовано.
Співробітник ДАІ десонструє радар "Беркут"
Радіолокатор “Беркут” простий і зручний у користуванні
Головна перевага “Беркуту” - фіскальна пам'ять, куди вносяться усі виявлені порушення ліміту швидкості руху. Прилад може зберігати до 700 фіксацій, кожна з яких включає дані про швидкість і час. Стерти інформацію самостійно інспектору не вдасться - це може зробити тільки комп'ютерна програма, яка дозволяє обмін даними.
“Беркут” може працювати автономно. Він оснащений акумулятором, активної роботи якого вистачає до 12 годин. Прилад може вимірювати швидкість навіть з патрульного автомобіля, який рухається. Прилад працює як на приближення, так і на віддалення, дозволяючи фіксувати швидкість авто, що віддаляється. Частота оновлювання показників “Беркута” - 1 секунда.
"Візир" давно здобув у водіїв дурну славу, але від відмовлятись від його використання в ДАІ не збираються
“Візир” знову вартує дороги 
"Візир" використовується лише у відкритому режимі - водія мають зупинити для складання протоколу. Прилад дозволяє вимірювати швидкість на відстані не менше 400 метрів. Може працювати в двох режимах: здійснення контролю з вимірюванням швидкості та контроль без вимірювання швидкості. В області працює 15 приладів “Візир”. Ціна одного складає 23 тисячі гривень.
Частина передньої панелі радару "Візир"




“TruCam” на українських дорогах
вимірювач швидкості “TruCam” пройшов атестацію в Україні ще в 2009 році. Це так званий “чесний радар”. Камери цієї моделі активно використовуються на дорогах Старого Світу. Вартість одного радара складає близько 88 тисяч гривень. В розпорядженні працівників ДАІ Житомирської області 4 таких прилади.
Даішники демонструють один з чотирьох наявних в їх арсеналі так званих чесних радарів ТруКам

Один радар ТруКам важить близько півтора кілограми
TruCam може фіксувати швидкість на відстані до 1200-1500 км. Ще одна принципова відмінність “американця” - наявність GPS-датчика. Таким чином, кожна фотографія має проставлені координати місцевості.
   
 “TruCam” має ємну флеш-пам`ять, яка дозволяє записати до 40 тисяч фотографій (десь приблизно дві з половиною сотні потенційних порушників на годину).  При цьому запасу батарей радара вистачає на 15 годин автономної роботи.

                                                                                                                  Наступний фоторепортаж -

Схожі фоторепортажі:
Житомирські даішники перевірили на журналістах німецькі алкотестери
Даішники отримали новий лазерний радар для вимірювання швидкості TruCam 
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.