RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Силовики влаштували "штурм" інтернет-клубу "КлубОК" в Житомирі

27.01.11

Поділіться з друзями :
Міліція "штурмувала" житомирський інтернет-клуб "Клубок", що на Бердичівській - в середу, 26 січня близько 14.00, МНСники вирізали захисні ролети на дверях, після чого правоохоронці проникли всередину і вивели звідти всіх, хто був в клубі, включаючи відвідувачів та персонал. Представники правоохоронних органів відмовились відповідати на будь-які запитання журналістів, що прибули на місце подій і навіть не захотіли представлятись чи показувати будь-які документи.
Фоторепортаж з цих подій від RozdumFoto.

Перед тим, як вирізати ролети, майже півтори години правоохоронці намагались переконати тих, хто "забарикадувався" всередині добровільно відкрити ролети на дверях і впустити всередину міліцію. В "Клубку" цю вимогу виконати відмовились. Як потім з'ясувалось - ніхто не замикався, працювала тривожна кнопка і ролети опстились автоматично.

Перед дверима інтернет-клубу людно. У формі всього дві чи трі людини, інші в штатському. Серед них - міліція і робітники прокуратури.
Коли журналісти прибули на місце подій, там зібрався чималий натовп перехожих, людей у формі, та невідомих в штатському, які і намагались проникнути всередину. Журналісти намаглись з'ясувати, що відбувається і хто тут головний. Але жоден з присутніх не захотів назвати ані себе, ані причину свого перебування в даному місці і в даний час. Відмовились називати навіть структури, які вони представляють. Один з присутніх сказав, що вони тут стоять просто так, нічого не відбувається і вони нічого не роблять. А якщо є якісь питання, мовляв, пишіть офіційні запити в прокуратуру і міліцію.
Жоден з присутніх біля інтернет-клубу Клубок не захотів представитись

Люди в штатському намагаються приховати свої обличчя від об'єктиву фотокамери. Звучало і що, мовляв, фотографувати не можна. Але знову ж ніхто не представлявся, ніяких документів не показував і причин, чому не можна, не називав.

Особливо активних дій, аби перешкодити фотографуванню ніхто не чинив.
Вже за пару хвилин до місця подій приїхала швидка. Тих, хто забарикадувався всередині, повідомили телефоном, що якщо вони не відчинять, то доведеться ламати двері.
За однією з версій - комусь в клубі стало погано, тому викликали швидку


Час-від часу люди переходили у двір, де були двері чорного виходу інтернет-клубу "Клубок"

Двері відчинені, але за ними - опущена захисна ролета. Відкрити її зсередини немоливо, лише ззовні.


Час від часу у ролету гупали, мовляв відчиніть, міліція, ато зламаємо двері.
За деякий час на місце подій приїхали МЧСники, якіза допомогою болгарки просто вирізали шмат ролети, аби можна було пройти всередину.
Рятувальники відкривають другу половину дверей, аби отримати повний доступ до ролети

Ось цією болгаркою вирізали захисну ролету на дверях інтернет-клубу "Клубок"







Нарешті ролета піддалась і в ній з'явився отвір
Після того, як був відкритий доступ в клуб, люди в штатському проникли всередину, а за досить короткий час почали виводити звідти людей. Без наручників. Чи було затримано цих людей і куди їх везуть - тоді було невідомо.

Як потім з'ясувалось, в приміщення зайшов «Беркут» та прокурор міста особисто. Всіх присутніх поставили обличчям до стінки, забороняючи обертатись. Підлітка відвели до «швидкої» де медики якийсь час щось активно писали. Дмитра Камінського (одного з власників інтернет-клубу) та працівників закладу забрали до Корольовського райвідділку.

Правоохоронець у формі - єдиний, хто показав посвідчення.






Як виявилось пізніше цей епізод - лише початок цілої епопеї навколо інтернет-клубу "Клубок". Далі буде

Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.