RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі комунальники із заступником міністра радились ФОТО

26.11.10

Поділіться з друзями :
Опалювальний сезон давно розпочато, а Житомирська область досі не розрахувалась з попередніми боргами за газ! Вони перевищують суму у 100 мільйонів гривень і продовжують зростати. Така ситуація є загрозливою для комунальної сфери. знайти вихід із кризи спробували на нараді із заступником Міністра з питань житлово-комунального господарства Віталієм Шаповаленком. Щоправда чекали на міністра, Юрія Хівріча, але він не зміг приїхати. А й без нього нарада вийшла "цікавою". Дивіться фото
Свій візит на Житомирщину представник міністерства повністю присвятив комунальникам, аби вислухати їх проблеми і почути шляхи їх вирішення.
Заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства Віталій Шаповаленко та заступник губернатора Микола Олещенко
На нараді були присутні заступник губернатора Микола Олещенко, начальник управління ЖКГ області, голови районних рад, міські голови, начальники комунальних підприємств. Хоча Володимира Дебоя, як і губернатора Сергія Рижука, на нараді не було.
Віталій Шаповаленко повідомив, наша область серед аутсайдерів по розрахункам за спожитий газ. Житомирщина проплачує трохи більше 40 % від загальної суми - так погано в Україні не розраховується ніхто.
Голова правління товариства «Житомиргаз» Валентин Ющенко повідомив, що питання з газом для Житомира до цього часу вирішується завдяки особистому втручанню губернатора Житомирської області Сергія Рижука та його заступника Миколи Олещенка
Окрім погашення газового боргу заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства вимагав і скорочення заборгованості по виплаті зарплати комунальникам.
Дві третини загальнообласного боргу за спожиті енергоносії – на совісті Житомира. Про це знову ж таки повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко.При цьому Житомир і Малин – єдині міста в Україні, які від початку опалювального сезону не отримали ліміти на газ.
Станом на 19 листопада загальна заборгованість області за спожитий природний газ склала 144,2 млн., у тому числі за 2010 рік – 94 млн. грн., рівень розрахунку у 2010 році склав 46% - один із найнижчих по Україні.
Микола Боровець, заступник міського голови Житомира Володимира Дебоя: "сьогодні треба зменшувати дебіторську заборгованість по газу, працювати над підвищенням тарифів і з боржниками щодо погашення заборгованості"


Микола Боровець заявив, що місто не можна відключати від теплопостачання. о це завдає великих збитків і знову ж понижує рівень розрахунків населення. Житомиряни не хочуть платити за холодні батареї.

Про борги і їх непорушні показники говорив і заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко. Сума боргу зростає з кожним новим опалювальним сезоном. Найгірша ситуації у місті Житомирі, адже у сумі загальнообласного боргу у 130 мільйонів – доля обласного центру - 101 мільйон гривень.








Дмитро Рогожин, директор КП Житомиртеплокомуненерго
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.