RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Фінал місцевих виборів - житомирська обласна рада провела установчу сесію ФОТО

18.11.10

Поділіться з друзями :
Місцеві вибори 2010 змінили розклад політсил в області. Це яскраво засвідчила перша, установча, сесія житомирської обласної ради шостого скликання, яка відбулась цієї середи, 17 листопада. На ній було оголошено підсумки виборів, обрано нового голову і заступників облради, а також затверджені постійні депутатські комісії. Регіонали здобули більшість місць в облраді і отримали свого голову. Ним став Йосип Запалоський, давній друг губернатора Сергія Рижука. Партія регіонів на сесії банкувала. Але про все це і трохи більше - у нашому фоторепортажі:


Сесію відкрила голова обласної виборчої ТВК Слободяник, яка поінформувала присутніх про хід виборів та підсумки обрання депутатів обласної ради.
До складу облради потрапили представники 12 партій. Загальна кількість депутатів - 112 чоловік (в минулій облраді п'ятого скликання було лише 95 депутатів). Склад ради 6-го скликання наступний: Партія регіонів – 42 депутати, ВО „Батьківщина” – 23, Народна партія – 18, ПП „Фронт Змін” – 7, КПУ – 7, ПП „Сильна Україна” – 5, Всеукраїнська Чорнобильська Народної Партії „За добробут та соціальний захист народу” – 5, СПУ – 1, УНП – 1, ПП „Українська платформа” – 1. Всеукраїнська партія духовності і патріотизму – 1.
На першу сесію прийшло 103 депутати із 112 обраних
Для проведення сесії обрано тимчасову президію у складі 5 осіб: С.Рижук (Партія регіонів), В.Француз (ВО „Батьківщина”), М.Олещенко (Народна Партія), М.Тимошенко (КПУ), Г.Зубко (ПП „Фронт Змін”).
До обрання нового голови облради працював секретаріат. На передньому плані - Зубко, Француз і Рижук
На засіданні було оголошено рішення про створення 7 фракцій: Партії регіонів (голова фракції – Сергій Рижук), ВО „Батьківщина” ( Віталій Француз), Народної партії (Микола Олещенко), КПУ (Микола Тимошенко), ПП „Фронт Змін” (Генадій Зубко), ПП „Сильна Україна” (Ярослав Долгих), Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії „За добробут та соціальний захист народу” (Віктор Развадовський).
Депутати від фракцій „Фронт Змін” та ВО „Батьківщина” запропонували винести на розгляд сесії питання про звернення Житомирської обласної ради до Президента України „накласти вето на Податковий кодекс”.Голосування за це пункт показав, хто "керує парадом" в облраді.

Система електронного голосування ще не працювала, тому депутати голосували тимчасовими посвідченням
Більшістю голосів (66 проти 31) дане питання навіть не було внесене у порядок денний сесії і не розглядалось. Така поведінка депутатів дивує, адже багато з тих, хто голосував "проти" - теж підприємці.

Батьківщина і Фронт змін - у меншості
Голосування за порядок денний було більш одностайне)

Сама перша сесія облради шостого скликання

Трибуна готова до прийому виступачих



На посаду голови обласної ради було запропоновано кандидатуру Йосипа Антоновича Запаловського , заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації. Голосування було таємним і про це - наш окремий фоторепортаж згодом.
Сесія облради неодноразово переривалсь для вирішення різних поточних питань, як то обговорення складу фракцій чи підготовку таємного голосування. В цей час депутати могли перекусити в імпровізованому буфеті в коридорі.

Ярослав Долгих поспішає на вихід)





Також на сесії утворено 8 постійних комісій обласної ради: з питань бюджету і комунальної власності; з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності та середнього і малого бізнесу; з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села; з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів; з гуманітарних питань, з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів; з питань законності, правопорядку і прав людини; з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування.





Губернатор Сергій Рижук




Згодом - продовження фоторепортажу з першої сесії обласної ради
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.