RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Фото з архіву: відкриття клубу дитячого плавання в Житомирі

12.08.10

Поділіться з друзями :
Це відбулось 1 липня. В житомирському Гідропарку на річці Тетерів офіційно запрацював «Клуб Дитячого Плавання», ініційований Фондом підтримки молодіжного та олімпійського плавання Дениса Силантьєва і Яни Клочкової. На відкриття клубу в Житомир приїхав сам Денис Силантьєв. Він же дав перший урок плавання для дітей.
Але спочатку була офіційна пресуха за участю житомирського мера і інших гостей та чиновників.





Запропонував Денису відкрити Клуб дитячого плавання в Житомирі голова обласної федерації плавання Микола Крук. Згодом до процесу підключилась місцева влада, яка теж проект підтримала. Тож на пресусі були:
- голова обласної федерації плавання Микола Крук /на фото
- Денис Силантьєв / на фото

- міський голова Житомира Віра Шелудченко /на фото
- начальник управління сім'ї, молоді і спорту Олена Сарно /на фото
- начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення
- представниця Фонду підтримки молодіжного і олімпійського плавання” Дениса Силантьєва та Яни Клочкової
- Яна Клочкова приїхати не змогла.
На прес-конференції
- Мені дуже приємно, що в Житомирі вдалось реалізувати цей проект і що діти тепер зможуть безкоштовно навчатись плавати. Міська влада пішла нам на зустріч і без її допомоги школа б не було, - розповів тоді на прес-конференції Денис Силантьєв. - Зараз створені всі умови на пляжі. Місце ідеально підходить для навчання. Там неглибоке пологе дно і немає течії. Тож всі діти, які відвідають хоча б сім занять, гарантовано зможуть навчитись плавати.
Мета Клубу Дитячого Плавання – популяризація плавання, пропаганда здорового способу життя, навчання дітей віком від 6 до 12 років техніці плавання та правилам безпечної поведінки на воді.
- Навчати дітей плавати будуть кваліфіковані тренери. Це вчорашні випускники-бакалаври факультету фізкультурного виховання Житомирського державного університету імені Івана Франка. Вони самі плавці, мають досвід навчання, який вони здобули як в універі, так і на практиках. Я провів з ними невеличкий тренінг, з ними спілкувався Денис. Тому діти будуть в надійних руках — розповів Микола Крук. - Я сподіваюсь, що частина з тих дітей, які прийдуть на школу в гідропарк, згодом захочуть продовжити навчатись в басейні. Можливо, з них виросте ще один олімпійський чемпіон. Я буду на це сподіватись.

Після того, як кожен з присутніх виступив і журналісти відповіли на запитання, всі рушили на пляж відкривати школу. Там вже все було готове: перша група дітей набрана, стрічки повішені і все таке)
Урочисте перерізання стрічки
Перед тим, як Денис мав провести перше заняття, для глядачів влаштували справжнє шоу - рятувальники витягнули з води потопаючого і йому надали на березі першу допомогу.
Все виглядало дуже натурально.

А потім був власне урок. Спочатку - 15 хвилинне заняття на березі
Перше заняття на пляжі Гідропарку в Житомирі веде Денис Силантьєв



 Потім дітям роздали спеціальні дошки для плавання і дозволили зайти у воду.

Ділянку прибрежної зони спецально обладнали для школи. Там огородили ти міні-доріжки для навчання. На першому занятті діти вчились триматись на воді і не боятись її. Батьки могли спостерігати за успіхами всім, що відбувається на березі.




В цей час усі бажаючі могли записати своїх дітей на наступні заняття. Біля намету виникла справжня черга.



Після офіціозу клуб працював далі.


Дивитись інші матеріали по темі: 


Довідки
Фонд підтримки молодіжного і олімпійського плавання – громадська організація, створена з метою консолідації зусиль громадськості у сфері підтримки розвитку плавання, організації підготовки плавців і навчання дітей плаванню. Фонд є організатором Міжнародного Турніру з плавання на Кубок Дениса Силантьєва «Містер Батерфляй», а також сприяє в проведенні Відкритих змагань серед юнаків та дівчат на призи заслужених на тренерів України Н.Кожух і А.Кожух і їх учениці Яни Клочкової. Фонд реалізує програми, спрямовані на впровадження обов'язкових уроків плавання в загальноосвітніх школах, відбудову інфраструктури водних видів спорту, а також популяризацію плавання як масового виду спорту.

Денис Силантьєв – Президент Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання. Радник Міністра України з питань сім’ї, молоді та спорту. Заслужений майстер спорту з плавання (основний стиль — батерфляй). Срібний призер Олімпійських ігор 2000 р. у Сіднеї (200 м батерфляєм). Багаторазовий переможець і призер чемпіонатів світу і Європи з плавання. Нагороджений орденами «За заслуги» ІІІ і ІІ ступеня

Яна Клочкова – Віце-Президент Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання. Член Національної ради з питань фізичної культури і спорту при Президентові України. Радник Міністра України з питань сім’ії, молодіжної політики і спорту. Українська спортсменка, що здобула п'ять олімпійських медалей, у тому числі чотири «золотих». Багаторазова переможниця та призерка Чемпіонатів світу та Європи з плавання. Герой України.
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.