RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

Під Житомиром фінішували масштабні військові навчання "Адекватне реагування" фоторепортаж

01.10.11

Поділіться з друзями :
На полігоні, поблизу Житомира в п'ятницю, 30 вересня, пройшов завершальний етап командно штабних навчань Збройних Сил України з відпрацюванням аеромобільних і штурмових дій. Військові під час умовних бойових дій долали водні перешкоди і знешкоджували противника. За учасниками спостерігали керівники армії на чолі з начальником Генерального штабу Григорєм Педченком.

За ходом начання спостерігали військові інших країн - американці, чехи, румуни, англійці і інші
У практичних діях прийняло участь майже 2 тисячі військовослужбовців 8-го армійського корпусу, 87 одиниць бронетехніки, 256 одиниць автомобільної та 74 одиниці інженерної техніки, 7 вертольотів Мі-24 та Мі-8 та три літаки Повітряних Сил ЗС України.
За словами начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Григорія Педченка, навчання повинні були досягти двох цілей — перевірити сучасний стан бойового вишколу військовиків, залучених до участі у навчаннях, спроможність їхньої командної ланки керувати підлеглими військовими колективами безпосередньо в умовах сучасного загальновійськового бою, а також дослідити, в яких напрямках та на яких пріоритетних питаннях слід сконцентруватися у майбутньому, щоб досягти головної мети — побудувати сучасну і перспективну модель Українського війська.
Під час навчань демонструвались можливості безпілотних літальних апаратів, які проводили розвідку і аеро фото- і відеозйомку
За умовою навчань, українським військовим доводиться знешкоджувати противника, який міцно закріпився на умовному рубежі оборони.
головна увага керівництва була зосереджена на діях 2-го механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади, якому належало виконати ряд послідовних тактичних завдань по нейтралізації кризової ситуації воєнного характеру з одночасним проведенням бойових стрільб.
В якості підрозділів посилення разом з батальйоном діяли танкова рота, гаубичний самохідний артилерійський дивізіон, зенітно-ракетна артилерійська батарея, інженерно-саперний взвод, аеромобільна рота, протитанкова батарея, вертольоти Мі-24 та Мі-8, літаки бомбардувальної та штурмової авіації Су-24М, Су-24МР та Су-25.



За легендою навчання, перед посиленим механізованим батальйоном поставлено завдання - вийти на прикриття ділянки державного кордону. Після здійснення маршу та форсування водної перешкоди з ходу, батальйон з підрозділами посилення при підтримці ударних вертольотів Мі-24 та штурмовиків Су-24 і Су-25 відбив атаки передових підрозділів противника та перейшов у контрнаступ.

А тактичний повітряний десант 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади в цей час проводив десантно-штурмові дії зі знищення важливих об’єктів та комунікацій у тилу противника.


















По закінченню практичних дій, підводячи попередні підсумки проведених навчань, начальник Генерального штабу сказав, що в ході «Адекватного реагування - 2011» вирішувалися два основних завдання: з’ясувати, наскільки Збройні Сили України підготовлені до виконання завдань за призначенням, а також провести дослідницьку роботу для визначення шляхів і засобів реагування Збройних Сил.
Спеціально створені на період навчання дослідницькі групи працюють над узагальненням отриманих результатів, і після підбиття підсумків навчання будуть внесені пропозиції до Концепції подальшого реформування і розвитку Збройних Сил до 2017-го року, а також Державної комплексної програми реформування на 2012 – 2017 роки, робота над якими триває у Міністерстві оборони та Генеральному штабі.


Всього в масштабах Збройних сил України до проведення комплексу навчань «Адекватне реагування - 2011» було залучено близько 9 тисяч 500 військовослужбовців та 2 тисяч 300 одиниць різноманітних зразків озброєння та військової техніки, зокрема, 40 літаків, 31 вертоліт, 33 кораблі та судна забезпечення.


Головною метою навчання стало дослідження перспективної моделі Збройних Сил України, проведення порівняльного аналізу з органами військового управління збройних сил передових країн світу та апробування шляхів подальшого реформування і розвитку Збройних Сил України, насамперед щодо оптимізації системи управління, структури військ (сил) для приведення Збройних Сил України до вимог сучасності, створення компактної, мобільної, боєздатної армії, побудованої за найвищими світовими стандартами.


В ході його проведення також перевірено дієздатність організаційно-штатної структури Збройних Сил України, закладеної в Концепцію подальшого реформування і розвитку Збройних Сил нашої держави до 2017-го року.




Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

1 коммент.:

Анонім сказав...

Mayflower - судно-робот на солнечных батареях, которое пересечет Атлантику http://infomisto.net/971-mayflower-sudno-robot-na-solnechnyh-batareyah-kotoroe-peresechet-atlantiku.html

Дописати коментар

.