RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі розпочалась військово-патріотична гра "Зірниця"

20.05.11

Поділіться з друзями :
В Житомир повертається "Зірниця". Військово-патріотична гра з такою назвою стартувала в п'ятницю, 20травня, на території військової частини А-1735, яку більше знають як 777. Нинішня "Зірниця" відрізняється від тих, які відбувались в Радянському Союзі. Якщо тоді це була імітація бойових дій, схожа на військові навчання. А в Житомирі школярі змагались у конкурсі стройової пісні, воєнно-історичному конкурсі, вогневій підготовці, метанні гранат, топографічній підготовці і воєнізованій естафеті «Десант».

У змаганнях взали участь 21 команда з різних районів області. Житомир у грі представляє команда ЗОШ №26. А переможці відстоюватимуть честь області на Всеукраїнському етапі, який відбудеться у вересні 2011 року.
Цьогорічна "Зірниця" розпочалась із урочситого відкриття на плацу військвої частини. Учасників вишикували пере гостями і їм довелось більше півгодини простояти на сонці.
Всі команди мали свою форму і муляжі зброї.

































Довідково
Нагадаймо, що 23 березня 2011 року було підписано спільний наказ Міністерства освіти і науки України, Міністерства оборони України та Товариства сприяння обороні України про порядок проведення військово-патріотичної спортивної гри "Зірниця". Загальне керівництво з організації та проведення Всеукраїнської гри покладено на Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.
Змагання проводяться, як частина запланованих заходів в рамках Державної цільової програми "Молодь України".
"Зірниця" є складовою частиною загальнодержавної системи національно-патріотичного і фізичного виховання дітей та учнівської молоді, основними завданнями якої є підготовка до служби в Збройних силах, підтримка та розвиток молодіжної ініціативи в справі освоєння військових професій, розвиток поведінки в екстремальних ситуаціях, пропаганда здорового способу життя.
Гра складається з двох частин – конкурси та спортивні змагання (конкурс строю та пісні, воєнно-історичний конкурс за принципом гри "Брейн-ринг", вогнева підготовка, метання "гранати", долікарська допомога, топографічна підготовка), воєнізована естафета "Десант".
Передбачено, що гра буде проводитись щорічно в три етапи: І етап – міський та районний у березні-квітні; ІІ етап – республіканський (АР Крим), обласний, міський (Київ та Севастополь) у квітні-травні. ІІІ – Всеукраїнський етап (фінал) – проводиться у вересні.

Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.