RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі готуються до перших змагань із швидкісного водіння

04.04.11

Поділіться з друзями :
В Житомирі відбудуться змагання з контраварійної підготовки і швидкісного фігурного водіння. Вже 10 квітня на Соборному майдані понад 30 водіїв з різним стажем зможуть продемонструвати всі свої навички і майстерність в управлінні автомобілем. Подати заявку на участь у змаганнях міг кожен, хто мав таке бажання, автомобіль і водійські права. Відбором і підготовкою водіїв до змагань займається головний їх організтор та керівник житомирського автоклубу і заслужений автогонщик СРСР Валерій Попов.Перша зустріч із учасниками відбулась 30 березня поблизу Глобала.


На зустріч приїхали всі, хто встиг подати заявки і вільний час. Оскільки тренування мали розпочатись пізніше, це було свого роду перше знайомство. Більшу частину автомобілістів становили учасники житомирського тюнінг-клубу.

В Житомирі вже 20 років не було подібних змагань, професійних гонщиків в нас немає. Але я хочу відродити автомобільний спорт і дати дорогу молодим водіям, - розповів Валерій Попов. 
Попов запросив на змагання всіх, хто мав водійські права і автомобіль. Не обов’язково навіть свій. Це міг бути автомобіль підприємства. На одній машині матимуть можливість виступати до трьох спортсменів. Їздити ж одночасно вони не будуть, тому проблем не має вининкути.
Змагання відбуватимуться в двох категоріях — до 2000 кубів і більше 2000 кубів. Водії повинні будуть на швидкість проїхати декілька етапів: спочатку через габаритні ворота, потім - переніс кільця, заїзд на стоянку заднім ходом, заїзд в бокс, заїзд в обмежений бокс, проїзд колії, пеньків, змійка переднім а потім заднім ходом.
Валерій Попов показує водіям карту змагань із позначенням всіх завдань
Коли всі пройдуть цей етап фігурки, то 10 кращих водіїв в кожному класі будуть “крутити” бочки — це швидкісне фігурне змагання, де можна легко запутатись.










Водіїв реєструють на гонку
- Я вважаю, що за молодими — майбутнє і нам потрібно вливатись в Європу, - розповідає Попов. - Тому ми хочемо побудувати найбільшу і найкращу в Європі дитячо-спортивну школу технічних видів спорту. Там буде і картинг і шосейно-кільцеві гонки і автораллі. Потрібно, щоб діти починали з картинга, на який плануємо набирати дітей з дітей 12-13, максимум 14 років. Далі відбирати кращих і тренувати їх по правилам дорожнього руху, будемо готувати по знанню матеріальної частини, щоб вони були технічно підковані, щоб могли картиинги готувати на змагання. І, звісно, будемо готувати їх до участі на раллі, на шосейно-кільцеві гонки. Якщо все організувати, то вони матимуть можливість виступати навіть в найкращих клубах Європи. В нас же надзвичайно талановиті люди. Поки ми плануємо влатувати змагання 10 квітня і працювати далі.
Запрошуємо житомирян на змагання, які, нагадаймо, відбудуться 10 квітня на Соборному майдані в Житомирі. Початок - о 10.00

Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

0 коммент.:

Дописати коментар

.