RozdumFoto official website | Сторінка користувача : Реєструватись | Увійти

Останні новини

В Житомирі справжня зима і снігопади ФОТО

03.12.10

Поділіться з друзями :
 Якщо перший сніжок в суботу був свого рода попередженням, а мокрий сніг з дощем у понеділок - репетицією, то в четвер, 2 грудня, Житомир по справжньому і серйозно замело. В місто прийшла справжня зима. Трохи сніжку випало ще напередодні, всерду увечері. Тому ще о 4.00 ранку комунальники розпочали посипати дороги міста піщано-сольовою сумішшю. Але надранок в Житомирі розпочався потужний снігопад і місто накрила справжнісінька хуртовина. Мело добряче.
Вийшов фотографувати вулиці ще о 7.30 ранку.



Сніг падає вже декілька годин і все навколо біле. Виглядає казково, але водіям і людям, що поспішають на роботу - не позаздриш.

Вулиці Мала Бердичівська: учні біжать на перший урок в школу.
Суб'єктивно, можна сказати, що комунальники спрацювали оперативно і їм вдавалось хоч якось розгрібати дороги від снігу. Даються в знаки досвід двох попередніх снігопадів і жорсткий контроль нового керівництва міста. Тож як мінімум в центрі Житомира машини ще могли їздити. Ситуація на околицях, мабуть, була дещо гірша.
Водіям не завжди вдавалосб відчистити від снігу власне авто. Що ж тоді говорити про снігоприбиральну техніку і двірників.
До речі, двірники і працівники різних комунальних служб вийшли прибирати сніг ще о шостій годині ранку. Їм не позаздриш. Снігопад, що час від часу посилювався, дуже швидко зводив майже на нівець всю їх роботу.
Міст через Тетерів на Корбутівку вкритий снігом. Але його періодично чистили і посипали. Тож авто, хоч і важко. але могли їхати навіть підгору.
Як потім повідомила прес-служба міськради (а трохи раніше про це розповів міський голова), у прибиранні міста від снігу була задіяна вся техніка, яка є у житлово-комунальному господарстві міста. Також укладені договори з іншими організаціями і підприємствами для залучення механізмів до роботи в зимовий період. Для забезпечення безпечного руху автотранспорту працюють цілодобові чергові механізовані протиожеледні бригади.
Але деякі тролейбуси не витримували роботи в таких умовах. Один з них "застряг" якраз перед спуском на міст.

Центральні вулиці і майдани прибирались від снігу особливо ретельно. Хоча геть не розумію, навіщо чистити сніг біля пам'ятника Леніну. Ходити тамвсе рівно важко в таку погоду - плити надто слизькі.

А от з міським транспортом в багатьох виникли проблеми. Тролейбуси і маршрутки ходили регулярно, але більшість з них була буквально напхата пасажирами сверх усіляких норм. Але люди все рівно намагались протиснутись в салон.

Невеликі тракторці прибирали тротуари від снігу. Їм доводилось періодично повторювати свій маршрут. Техніка в таких погодніх умовах була надзвичайно ефективна.



Працівниця Зеленбуду замітає свою ділянку ще з 6.00 ранку і за дві години сильно втомилась. Але все рівно лишалась привітною і оптимістично.

Вулиця Київська




А це вже працівниця центру удосконалення вчителів прибирає територію біля своєї роботи.




"класика": тракторець підмітає подвір'я міської ради. На годиннику - 8.30 і за планом свою роботу має розпочинати виконком

  Сніг того дня в Житомирі падав практично цілий день, хоча не так інтенсивно як зранку і з перервами. Техніка і люди працювали весь час.
Що цікаво, в Житомирі ситуація була не настільки катастрофічною, як в інших регіонах України. За повідомленнями новинних агенств, в четвер понад півсотні міст і сіл в Україні залишаються без світла. Налипання снігу та пориви вітру пообривали лінії електропередач. У деяких областях - ситуація критична. На Херсонщині без світла та води - 38 сіл, в Одеській області - 14. На автошляхах країни - ожеледиця і затори. Ну а снігоприбиральної техніки не вистачало ні в столиці, ні в регіонах.
А потепління обіцяють лише за тиждень. На вихідні - морози і сніг
Ще один тракторець на останок. Люблю їх фотографувати якось)
Ви також можете переглянути фоторепортажі про попередні снігопади в Житомирі:
В Житомирі випав перший сніг
Житомир замело, а потім затопило
Сподобався матеріал
- тисніть -
Поділіться з друзями :

3 коммент.:

Анонім сказав...

Якщо так завзято прибиратимуть не лише центр, в продовж всієї зими - можна миритися))

Анонім сказав...

Красиво!
а у нас, в Запорожье, дожди и слякоть :(

Unknown сказав...

Мне очень понравились твои фото!
Даже немного удивил!
Хорошо, что в Житомире есть событийный фотограф, который снимает всё!
Леонид Шевчук.

Дописати коментар

.